Aksam.com.tr
Editör: Ceyhan Ünal
Karbon emisyonu dünya çapında yaygın ve kötüleşen bir sorun olmaya devam ediyor. Küresel ısınma ve karbon emisyonları hakkında yapılan çalışmalar, söz konusu duruma yalnızca insanların ve fabrikaların sebep olmadığını ortaya koydu.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre hayvancılık dünyadaki tüm sera gazlarının yaklaşık %14,5'ini üretiyor.
Tırtıllar daha fazla emisyonun olası kaynağı gibi görünmeyebilir, ancak görünüş aldatıcı olabilir. Tırtıllar üreme dönemlerinde o kadar çok yaprak tüketir ve o kadar çok dışkılar ki, kara ve yakındaki göller arasındaki besin döngüsü büyük ölçüde değişir.
Bu özellikle karbon ve azot ile belirgindir. Frass adı verilen tırtıl dışkısı azot bakımından zengindir. Genellikle bu azotlu dışkı göllere gider ya da mikropları besler. Bu durum da atmosfere daha fazla karbon salgınlanmasına neden olur.