Trump'a İran tehdidini Beyaz Saray ‘takmadı'

İran'ın dini lideri Hamaney'in resmi sitesinde Kasım Süleymani'ye suikast emrini veren eski ABD Başkanı Trump'ın öldürüldüğünü gösteren video yayınlandı. Ancak ABD'den kınama gelmedi.

Geçen yıl ABD suikastıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin ikinci ölüm yıldönümü münasebetiyle Tahran'da düzenlenen animasyon yarışmasını Trump'a yönelik bir suikast planını içeren animasyon kazandı. İran dini lideri Hamaney'in resmi web sitesinde yayınlanan videoda Trump, Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago'da birkaç kişiyle golf oynarken İranlılar tarafından yönlendirilen bir robot malikaneye giriyor. Daha sonra ekranda "Süleymani'nin katili ve emri veren bedelini ödeyecek" mesajı çıkıyor. Aynı mesajın, Trump'a ve yanındaki kişilere gönderildiği ve bir insansız hava aracının Trump'ı hedef aldığı görünüyor. Konuyla ilgili Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, "İstihbarat birimlerinin Trump'a koruma sağlama planı olup olmadığına" ilişkin soru üzerine istihbarat çalışmaları hakkında bilgi veremeyeceğini belirtti. Psaki'nin ilgili videoyu açıkça kınamadığı dikkatlerden kaçmadı.

HAMANEY'İN TWİTTER HESABI KAPATILDI

Hamaney'in resmi internet sitesine ait 'khameneisite' adlı Twitter hesabı, Trump'a suikast düzenlendiğini gösteren animasyonu paylaşmasının ardından askıya alındı. Hesabı tıklayanlar, "Twitter, kuralları ihlal eden hesapları askıya alır" uyarısıyla karşılaşıyor. Twitter'da birçok dilde hesabı bulunan Hamaney'in diğer hesapları ise kapatılmadı.