Trafik sigortası % 25 artacak

Trafik sigortası primi haziranda % 25 artıyor. Zorunlu trafik sigortası yönetmeliğindeki değişiklikle azami primler, mayısa göre haziranda %25 artacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (SEDDK) yapılan yönetmelik değişikliği ile 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası poliçeleri için mayıs ayında uygulanan azami primlere yüzde 25 eklenecek. SEDDK tarafından yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Değişiklik kapsamında, yönetmeliğin sigorta primlerinin tespiti esaslarında düzenlemeye gidildi. Buna göre, SEDDK'nin, araçların yakıt cinsine ve emisyon değerlerine göre yönetmelikte düzenlenen prim oranlarına ek olarak uygulayabileceği indirim veya artırım oranı yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarıldı.

Trafik sigortası poliçelerine ilişkin primlerin tespitine ilişkin geçici maddeye yeni bir ibare de eklendi. Böylece yönetmelikle 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası poliçeleri için mayıs ayında uygulanan azami primlere yüzde 25 ekleneceği hüküm altına alındı. Aynı maddede yapılan değişiklikle SEDDK'nin söz konusu prim oranlarını yüzde 50'sine kadar azaltma yetkisi, "iki katına kadar artırma" da eklenerek genişletildi.