Ticari alacak sigortası daha fazla KOBİ'yi kapsayacak

Küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) yönelik ticari alacak sigortası, daha fazla işletmeyi destek kapsamına alacak şekilde genişletildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Devlet Destekli Alacak Sigortası daha fazla orta ölçekli işletmeyi destek kapsamına alacak şekilde genişletiliyor.

250 MİLYON TL'YE ÇIKTI

Daha önce son mali yılda beyan ettiği vadeli yurtiçi satışlardan elde ettiği cirosu 125 milyon TL olan KOBİ'leri kapsayan üst sınır, 250 milyon TL'ye çıkarıldı. Halihazırda sistemdeki KOBİ'lerin yenileme dönemleri bakımından 300 milyon TL olan bu sınır 500 milyon TL'ye yükseltildi.

YATIRIMLARA KDV İSTİSNASI DEVREDE

'Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, imalat sanayii ve turizm alanlarında yatırım teşvik belgesine sahip mükelleflerin inşaat işleriyle Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetleriyle elektrik motorlu taşıt araçları geliştirilmesine yönelik mühendislik hizmetlerine yönelik katma değer vergisi (KDV) istisnalarının detayları belirlendi.