‘Texhhibiton'ı 11.211 kişi ziyaret etti! 63 ülkeden Türk tekstiline dev akın

Exhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı'nı üç günde 63 ülkeden toplam 11 bin 211 kişi ziyaret etti. Fuarın tekstil sektörünün 15 milyar dolarlık ihracat hedefine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Bu yıla 15 milyar dolar ihracat hedefiyle başlayan tekstil sektörü, Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı'nda küresel alıcılarla buluştu. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB) İstanbul Ticaret Odası (İTO) işbirliğiyle küresel alıcılarla sektörü buluşturan fuar; İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. 63 ülkeden 11 bin 211 kişinin ziyaret ettiği fuarda, sürdürülebilirlik ve tasarım konusunda alanında uzman kişilerle seminerler de düzenlendi.

İKİ KAT BÜYÜYECEK

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, sektörün bu seneki ihracat hedefine ulaşmasında fuarın büyük katkı sunacağına dikkat çekti. Öksüz, şöyle konuştu: "84 gün gibi çok kısa bir süredea hayata geçirdiğimiz fuarda firmaları küresel alıcılarla buluşturduk. Texhibition, ülkemize yakışır bir fuar oldu. Fuara katılan firmalardan oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Bu çerçevede 21-23 Eylül tarihlerinde ikincisini gerçekleştireceğimiz fuarımızı en az iki kat büyüteceğiz."

1 MİLYAR DOLAR KATKI

Öksüz, şöyle devam etti: "Fuarımızın dünyanın en büyük tekstil fuarlarından biri olmasını hedefliyoruz. Fuarın ihracatımıza bu sene 1 milyar dolar katkı sunmasını hedefliyoruz. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz de ağustosta IFCO Fuarı'nın 2.'sini organize edecek. İstanbul'daki bu entegre fuar çalışmaları İstanbul'u Türk tekstil ve hazırgiyim sektörlerinin moda merkezi yapma noktasında önemli bir rol oynayacak."

İSTANBUL, MODA MERKEZİ OLACAK

Fuarın açılışına konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da, şunları söylemişti: "Türkiyemiz hem coğrafi özellikleri açısından hem insanıyla hem çalışanıyla hem de üreteniyle çok büyük potansiyellere sahip. Tekstil ve hammaddeleri sektörümüzde dünya içerisindeki ihracat payımızı yüzde 3.1'e çıkararak beşinci sıraya ulaştık. Gideceğimiz daha çok yol var. 15.7 milyar dolarlık yatırım teşvikleriyle bağlanmış yatırımlar var. Bu fuar İstanbul'un bir moda merkezi olabilmesi için çok önemli bir adım. Fuar alanımız Türkiye'mizi tanıtmak için çok önemli fırsatlar sunuyor. Buna önce birliklerimizce organize edilen moda fuarıyla başladık şimdi de Texhibition ile devam ediyoruz."

İHRACAT HEDEFİ 15 MİLYAR DOLAR

Sektörün ihracat rakamlarını da değerlendiren Ahmet Öksüz, şunları aktardı: "Geçen yıl 12.9 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik ve toplam 200 ülkeye ihracat yaptık. Bu yıl ise hedefimiz 15 milyar dolar ihracatla küresel ticaretteki payımızı daha da artırmak."