Terör gazisi Türk'ten barış yürüyüşü

Yeni Zelanda'da 2019 yılında iki camiye terör saldırısı düzenlendi. Kurşunların hedefi olan Tamal Ataçocuğu, teröristin saldırıyı planladığı evden camiye uzanan 360 kilometrelik yolda ‘barış yürüyüşü' başlattı.

AA

Yeni Zelanda'da yaşayan 2 çocuk babası Temel Ataçocuğu (47), üç yıl önce Christchurch'deki Linwood ve Nur camilerine düzenlenen silahlı terör saldırasından 9 kurşun yarasıyla kurtuldu. Hayatta kalmasını şans olarak değerlendiren Ataçocuğu, teröristin yaşadığı Dunedin kentindeki evden, saldırıyı gerçekleştirdiği Christchurch kentine yaptığı nefret yolculuğuna karşılık aynı mesafeyi kat etmek için 'barış yürüyüşü' başlattı. Toplam 360 kilometrelik yolu ayaklarındaki 5, kolundaki 3 ve ağzındaki bir kurşun iziyle yürümek için Dunedin'den 1 Mart'ta yola çıkan terör gazisi, şunları söyledi: "Yolun 160 kilometresini bitirdim. Yeni Zelandalılardan yoğun destek görüyorum. Hatta yaş gününü kutlayan 90 yaşındaki bir kadın beni görüp enerji toplamam için pastasından birkaç dilim gönderdi."

'BARIŞ İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

Barışa katkı sağlamak için etkinliklere devam edeceğini vurgulayan Ataçocuğu, "Bu yürüyüşüm tabii ki bir başlangıç, dünya barışına küçük de olsa bir katkıda bulunabilirsem, geleceğimiz adına bunu yaptığım için çok mutlu olacağım. Atatürk'ün de söylediği gibi 'yurtta sulh cihanda sulh'. Herkes barış ve sevgiyle kalsın" dedi.