Tek tıkla ölüm kapıda! internette anason hediyeli zehir satışı

Evsel kullanım için satışı yasak olan alkol türevlerinin internetten alınıp kargoyla gönderildiği ortaya çıktı. İlanlardaki ‘anason hediyesi' de dikkat çekti.

DHA

Tarım Bakanlığı, geçen yıl etil ve metil benzeri alkol türevlerinin evsel kullanım için satışını yasakladı. Buna rağmen yasaklı ürünlerin hiçbir belge ve uyarı olmadan internette satıldığı ortaya çıktı. Sahte içki yapmak isteyenlerin 5 litresini 270 liraya kolayca satın aldığı alkol türevlerinin kargoyla gönderildiği öğrenildi. İlanlardaki 'indirim', 'Tüm siparişinize yetecek anason ücretsiz', 'Anason hediye' ifadeleri dikkat çekti.

Sahtesini anlamak zor

Son günlerdeki sahte içkiye bağlı ölümleri hatırlatan Manavgat Bakkallar Büfeler ve Bayiler Odası Başkanı Abdullah Akça, TAPDK'dan belge alınmadan yapılan her türlü alkolün satışının suç olduğunu söyledi. Evinde alkol yapmaya çalışanlarda artış yaşandığını belirten Akça, "Alkolün gerçek ham maddesi etil alkolden üretilir ama etil alkol yerine, dörtte bir fiyatına satılan metil alkol kullanılıyor. Sonu ölüm oluyor" dedi. Tüketicinin sahte içkiyi anlamasının imkânsız olduğunu vurgulayan Akça, bandrollü ürün alınması gerektiğini vurguladı.

Aynı ilçede 2 kişi daha öldü

Tekirdağ Saray'da polis, kargoyla etil alkol aldığı saptanan Metin Şengül'ü doktora gitmesi için uyardı. İfadesinin ardından fenalaşan adam öldü. Aynı ilçede Nurettin Metin de sahte içki nedeniyle yaşamını yitirdi. Yurt genelinde aynı nedenle ölenlerin toplam sayısı 50'ye yükseldi. Zonguldak'ta ise 2 kişinin daha sahte içkiden vefat ettiği öne sürüldü.