Tecavüze ‘doktor' indirimi

Doktora tecavüze doktor indirimi! Kırklareli'de nöbet gecesi kadın doktora tuzak kurup tecavüz eden başhekim, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, başhekimin meslek geçmişini indirim sebebi sayarak cezasını 15 yıla düşürdü.

İHA

Kırklareli'de özel bir hastanede çalışan yabancı uyruklu kadın doktor E.V.'nin iddiasına göre; başhekim A.Ç. nöbet gecesi kendisini sohbet etmek için odasına çağırdı. Başhekimin ikram ettiği içkiyi ve hapı içtikten sonra kontolü kaybettiğini anlatan kadın, "Kapıyı kitledikten sonra kıyafetlerimi çıkarmaya başladı" diyerek, başhekimin kendisine cinsel saldırıda bulunulduğunu söyledi. Olayın ardından psikoloğa giden kadın doktorun şikayeti üzerine başhekim tutuklandı.

'RIZASI DIŞINDA BİR ŞEY YAPMADIM'

Başhekim A.Ç. hakkında Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan dava açıldı. Sanık başhekim A.Ç. "Rızası dışında bir şey yapmadım. Bu suçu işlemedim" dedi. A.Ç. için önce 12 yıl hapis cezası veren mahkeme, taciz olayını kendisini savunamayacak kadın doktora karşı gerçekleştirmesi kanaati üzerine cezayı 18 yıla çıkardı. Ardından başhekimin geçmişi, verilen cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri indirim sebebi kabul edilerek bu kez 15 yıl ile cezalandırıldı.