TBMM 23 Nisan'da çocuk bahçesi olacak

23 Nisan bu yıl uluslararası çapta geniş bir organizasyonla kutlanacak. Türkiye'nin dört bir yanından 102 çocuk, TBMM kürsüsünden dünyaya mesaj verecek.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin açılışının 102'nci yılı dolayısıyla 23 Nisan etkinliklerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Şentop, "Sağlık Bakanlığı'nın öngörüleriyle bu yıl daha genişletilmiş şekilde yapmayı arzu ediyoruz" dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası" etkinlikleri bu yıl resmi törenlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

DÜNYAYA MESAJ VERİLECEK

"Milletin Çocukları, Meclis'in Çocukları"etkinliği kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen 102 çocuk Genel Kurul'da ağırlanacak. Çocuklar dünyaya mesaj verecek.

Çocukların hep birlikte kolaylıkla ve keyifle söyledikleri 23 Nisan çocuk şarkıları arasına yeni şarkılar katılmasına aracılık etmek amacıyla yarışma düzenlenecek. Başvurular 18 Mart 2022 akşamına kadar devam edecek.

TBMM ÇOCUK BAHÇESİ

TBMM bahçesini çocuk bahçesine dönüştürmeyi hedefleyen bir etkinlikle iklim, geri dönüşüm, çevre bilinci, afet yönetimi, yapay zeka temalarında stantlar açılacak

Yurtdışında yaşayan Türk çocuklarının düşünce ve duygu dünyalarındaki Türkiye'yi resimle anlatmaları için resim yarışması yapılacak. "23 Nisan Futbol Turnuvası: Mahallede Maç Var " adlı etkinlikte, her mahallede, kız, erkek fark etmeksizin takımlarını kuran çocuklar turnuvaya katılabilecek. Ayrıntılar TBMM'nin web adreslerinde duyurulacak.