Tarım ve Orman Bakanlığı (OGM) personel alımı ne zaman yapılacak? 2022 OGM personel alımı başvuru şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 5 bin yeni personel alımı yapılacak. Konu ile ilgili Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin yaptığı açıklama üzerineden internet aramalarında; ''Tarım ve Orman Bakanlığı (OGM) personel alımı ne zaman yapılacak? 2022 OGM personel alımı başvuru şartları nedir?'' soruların yanıtları araştırılmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na yeni personel alımına ilişkin müjdeli haber geldi. Milletvekilleri ile istişare toplantısına katılan Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi, kurumda 5 bin kişi daha istihdam edileceğini açıkladı. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı (OGM) personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sektör temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heykel'deki tarihi belediye binasında milletvekilleri ile istişare toplantısı yapan Kirişci, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Kirişci, sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıya ilişkin bilgi vererek şunları söyledi:

"Sabah güzel bir toplantıda sektör paydaşlarıyla bir araya geldik. Burada çok şey öğrendik. Onlara da bizim tarıma bakış açımızı paylaştık. Bizim tabi ki bakanlığımızın ismi Tarım ve Orman Bakanlığı. Sadece tarım yok, aynı zamanda Türkiye'nin tarım topraklarından daha fazla ormanlarımız var. Diğer taraftan bizim DSİ gibi bünyemizde devasa bir genel müdürlüğümüz var. Türkiye'de suyun yönetiminden ve suyun tarlaya, içme suyu olarak meskenlere ve sanayi tesislerine ulaştırılmasında gerçekten önemli bir görev ifa eden DSİ'miz var."

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın stratejik bir konumda olduğuna dikkat çeken Kirişci, bakanlık bünyesinde 5 bin kişinin daha istihdam edileceğini söyleyerek, "150 bine yakın çalışanımız var. Hali hazırda 145 bin, bundan sonra ilan etmiş olduğumuz personel ile birlikte 5 bin civarında, 150 bine ulaşacağız. Böylelikle Türkiye'nin beşinci büyük bakanlığı olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

OGM 5 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN, BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na alımı gerçekleşecek olan 5 bin personel alımı başvuru tarihleri ve şartları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili yeni gelişmeler gelmesi durumunda haberimiz üzerinden detaylar güncelenecektir.