Tarihin Arka Odası canlı yayınla ekranlara geliyor... Dîvân-ı Lügati't-Türk'ün orijinal görüntüsü ilk kez TRT 1'de!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden canlı yapılacak ‘Tarihin Arka Odası'nda; tarihimizin az bilinen, ilginç ve önemli konuları ile kütüphanecilik tarihimizin önemli isimleri konu edilecek.

Türk televizyonlarının unutulmaz programı “Tarihin Arka Odası”, tam beş yıllık bir aradan sonra bu akşam TRT-1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ankara’da geçtiğimiz 20 Şubat’ta açılan ve Türkiye’nin en yeni ve en modern kitaplığı olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nden yapılacak canlı yayında; tarihimizin, özellikle de kitap tarihimizin az bilinen, birbirinden ilginç ve son derecede önemli konuları ile kütüphanecilik tarihimizin önemli isimleri konu edilecek. 

Programda, Millet Kütüphanesi’nde açılan ve Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş benzerlerinin içerisinde en zengini olan “el-yazması kitap ve belge sergisinde” yer alan, her biri efsaneleşmiş eserler de izleyiciye yakından gösterilip, tanıtılacak. Muhteşem Tarihimize ‘mal olmuş’ ve tarihimizi meydana getiren; Padişah Buyrukları; (Dîvân-ı Lügati’t-Türk gibi ilk Türkçe) Sözlükler; El-Yazmaları; ‘Tarih Yazan’ (Tanzimat Fermanı gibi) Fermanlar ile Kur’an-ı Kerim’in cüzlerinin en güzel örneklerinin, tarihi öyküsü ve toplumsal arka-planı ile anlatılacağı Program ile, televizyonculuk tarihi açısından da adeta tarih yazılacak! Önceki yıllarda, haftada bir gün olarak yayınlanan, sabahın geç saatlerine kadar “seyirciyi uykusuz bırakan program” olarak bilinen, en çok seyredilen TV yapımları arasında yer alan ve Türkiye’de tarihimizin “sevilmesinde ve gündeme yerleşmesinde” önemli bir yeri bulunan “Tarihin Arka Odası”nı, tarihçi-yazar Murat Bardakçı, Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy sunacaklar…