Survivor Birsen Bekgöz kimdir, kaç yaşında? Survivor All Star'da Birsen Bekgöz nereli, Instagram hesabı nedir?

Birsen Bekgöz, Survivor 2022'de yapılan oylama sonrasında haftanın ikinci eleme adayı olarak sürgün kampına gönderildi. TV8 ekranların büyük ilgiyle izlenen yarışma programı Survivor 2022'de 2. eleme adayı olan isim Birsen Bekgöz sosyal medya gündeminde konuşulan isimler arasında yer aldı. Söz konusu internet aramalarında ''Survivor Birsen Bekgöz kimdir, kaç yaşında, nereli, Instagram hesabı nedir?'' soruların yanıtları merak edilmeye başlandı.

Birsen Bekgöz, 30 Ocak Pazar akşamı ekrana gelen Survivor 2022 All Star'da haftanın ikinci eleme adayı olarak seçildi. Sürgün kampına gönderilen ve bu hafta eleme adayları arasında yer alan Birsen Bekgöz'ün hayatı ve kariyerine ilişkin merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki Birsen Bekgöz kimdir, kaç yaşında, nereli?

SURVİVOR 2022 BİRSEN KİMDİR?

Birsen Bekgöz, 18 Ekim 1980 tarihinde Berlin'de doğmuştur. Birsen Bekgöz kariyeri boyunca birçok Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 200 metrede 2004 ve 2005, 400 metre engellide 2004-2006-2010-2013 yıllarında zirvede yer aldı.

Bekgöz, 2004 Cezmi Or Kupası'nda 400 metre engellide altın madalya kazandı. İspanya'nın Almería kentinde düzenlenen 2005 Akdeniz Oyunları'nda 200 m, 400 m engelli, 4x100 m bayrak ve 4x400 m bayrak dallarında yarışmıştı. Takım arkadaşları Özge Gürler, Pınar Saka ve Binnaz Uslu'yla beraber 4x400m bayrak yarışında bronz madalyanın sahibi oldu.

Bekgöz, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye kafilesinde yer aldı. Türkiye olimpiyatlar tarihinde ilk kez bayrak yarışlarında temsil ediliyordu. Türkiye takımı 4x400 metre yarışının ikinci eleme serisinde 3:34.71lik dereceyle son sırada kalarak finali göremedi.

Bekgöz Mersin'deki 2013 Akdeniz Oyunları'nda 400, 400 engelli ve 4x400 metrede yarıştı. 400 metreyi dördüncü, engelliyi ise beşinci sırada tamamladı. Saliha Özyurt, Sema Apak ve Derya Yıldırım'la birlikte koştukları 4x400'de ise mücadeleyi 3:43.61le üçüncü sırada bitirdi. Takım, ikinci olan Fas takımının kulvar hatası yüzünden diskalifiye olmasıyla gümüş madalya kazandı. İslam Oyunları'nda 4x100m bayrak takımında altın (Sema Apak, Nimet Karakuş ve Saliha Özyurt ile birlikte), 4x400m bayrak takımında (Sema Apak, Özge Gürler ve Esma Aydemir ile birlikte) gümüş madalya sahibi olmuştur.

2018 yılında Survivor'da gönüllüler takımında yer almıştır.