Sürgündeki oligarktan ilginç iddia: Putin'in yeni hedefi Baltık ülkeleri olacak

Sürgündeki Rus oligark Mikhail Khodorkovsky, Rusya'nın bir sonraki hedefinin Baltık ülkeleri olacağını belirterek, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgal edilebileceğini iddia etti.

Rusya-Ukrayna savaşında bir ay geride kalırken dünya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bundan sonra atacağı adımlara odaklandı. Sürgündeki Rus Oligark Mikhail Khodorkovsky CNN'e verdiği röportajda bundan sonraki sürece dair çarpıcı iddialarda bulundu.

İŞGALE KALKIŞACAK

"Putin'in kafasındaki savaş aslında Ukrayna ile değil ABD ve NATO ile, bunu defalarca kez söyledi" diyen Khodorkovsky, Rusya'nın bundan sonraki hedefinin Baltık ülkeleri olduğunu ve Estonya, Letonya ve Litvanya'nın işgal edilebileceğini iddia etti.

'PUTİN ÇILDIRDI'

CNN'den Fareed Zakaria'ya konuşan Rus oligark, Ukraynalıların işgale direnişi nedeniyle Putin'in çıldırdığını belirterek saldırıların tırmanabileceği endişesini dile getirdi. Khodorkovsky, "Putin Ukrayna'da kazandığına karar verirse, bunun son adım, son savaş olmayacağına kesinlikle eminim. Bir sonraki adım Baltık ülkeleri olacak" dedi. Khodorkovsky geçtiğimiz günlerde Londra'da yaptığı açıklamada Rus oligarklara 'Putin'e karşı birleşme çağrısı' yapmıştı. Khodorkovsky, Rus milyarderlerin kendilerine yönelik yaptırımların kaldırılmasını için Putin'den bağımsız olduklarını göstermeleri gerektiğini belirtti ve "Mikrofona çıkıp Ukrayna'ya karşı savaşın bir suç olduğunu ve Putin'in bir savaş suçlusu olduğunu söylemelisiniz. Bunu söyleyin, o zaman Putin'in sizin üzerinizde hiçbir etkisi olmadığını anlaşılacaktır" dedi.