Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı ne kadar? Sultaniye kuru üzüm nedir, nerede yetişir?

Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'nın yaptığı açıklama üzerine araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere Türkiye'nin bazı bölgelerinde yetiştirilen çekirdeksiz üzümler hem yurt içi ve hem yurt dışı bir çok ülkeye gönderilmektedir. Bu anlamda merak edilen ''Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı ne kadar? Sultaniye kuru üzüm nedir, nerede yetişir?'' sorusuna yanıt olarak ayrıntıları bu haberimizde derledik.

Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı belli oldu. İlk resmi açıklama Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Türkiye'de üretilen ve yurt dışına ithal edilen kuru üzüm oldukça faydalı besin olarak tüketilmesi önerilmektedir. Peki Sultani çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı ne kadar? Sultaniye kuru üzüm nedir, nerede yetişir?

SULTANİ ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM FİYATI NE KADAR?

Başkan Erdoğan, Sultani çekirdeksiz kuru üzüm TMO alım fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

SULTANİYE KURU ÜZÜM NEDİR?

Bazı ülkelerde özellikle İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinde ondan veya iri çekirdeksiz üzümlerden yapılan kuru üzümlere verilen addır; bu tür çekirdeksiz kuru üzümlere genellikle sadece sultan veya sultaniye denir.

ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM NERENİN?

Ülkemiz çekirdeksiz kuru üzüm üretimine şehirler bazında bakıldığında, Ege Bölgesi'nde yer alan Manisa, İzmir ve Denizli illerinin üretimin büyük çoğunluğunu gerçekleştirdiği görülür.

SULTANİYE ÜZÜMÜ NEREDE YETİŞİR?

Manisa ve Denizli taraflarında sofralık ve kurutmalık yaygın olarak yetiştirilir.

ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM DOĞAL MI?

Çekirdeksiz üzümde aslında çekirdek vardır ancak, genetik bir değişim çekirdeklerin sertleşmesini engeller. Muhtemelen birkaç bin yıl önce meydana gelen bu mutasyon sonucu ortaya çıkan çekirdeksiz üzüm, kesme ve çelik yöntemiyle üretile gelmiştir.

KURU ÜZÜM FAYDALARI

Kuru üzüm düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Düzenli kuru üzüm tüketen kişilerin kemikleri kuvvetli olur. Kuru üzüm tüketimi sindirim sisteminin doğru ve olması gerektiği şekilde çalışmasını sağlar. Kuru üzüm her gün 1 avuç tüketilirse tokluk hissini arttırır.