Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Kamudaki sözleşmelilere kadro kimleri kapsıyor?

Kamuda çalışan sözleşmeli personel için kadro çalışmalarında son noktaya gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek, kadro kimleri kapsıyor?


Sözleşmeliye kadro için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den bir son dakika açıklaması geldi. Sözleşmeliler tarafından merakla beklenen kadro düzenlemesinde yaşanan yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Söz konusu internet aramalarında "Sözleşmeliye kadro ne zaman verilecek? Kamudaki sözleşmelilere kadro kimleri kapsıyor?" sorularına yanıt aranıyor.

SÖZLEŞMELİYE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadro sorununu ortadan kaldıracak düzenlemede sona gelindi. Taslak metin hazırlanırken yapılacak son toplantı sonrası yasalaşma aşamasına geçilecek. Söz konusu yasanın Kasım ayı başında Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

KAMUDAKİ SÖZLEŞMELİLERE KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro için açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, "Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" dedi.

SON TOPLANTI SONRASI YASALAŞMA AŞAMASINA GEÇİLECEK

Kamuda çalışan sözleşmelilerin kadro sorununu ortadan kaldıracak düzenlemede sona gelindi. Taslak metin hazırlanırken yapılacak son toplantı sonrası yasalaşma aşamasına geçilecek. Söz konusu yasanın Kasım ayı başında Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

BAKAN BİLGİN: TÜM HAKLARI ALACAKLAR, KADRO TAHSİS EDECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceklerini söylerken, "Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz." dedi.

Bu noktada özellikle kamuda çok parçalı halde bulunan sözleşmeli sisteminin sadeleştirilmesi ve kadro haklarının verilmesi söz konusu olacak. Belli alanlarda ihtiyaç duyulduğunda yine sözleşmeli sistem işletilecek. Ancak sözleşmeli personel sistemi bir ana istihdam alanı olmaktan çıkacak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalıştırılacak sözleşmeli personel hakkında çerçeve kanun teklifi hazırlanıyor.

Hazırlanan kanun teklif ile hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin hizmet şartlarını, niteliklerini, işe alınma ve işine son verilme hallerini, görev ve yetkilerini, hak, yükümlülük ve sorumluluklarını, ücret ve diğer ödemeleri ile özlük işleri düzenlenecek.

Memur kadrolarına atanacakların, sözleşmeli pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilecek.

Atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanacaklar önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmayacak.

Sözleşmeli pozisyonlarda geçen toplam hizmet süreleri, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacak.

UYGULAMADA 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL

657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel, başlangıçta geçici, uzmanlık gerektiren işlerde sözleşmeli statüde, belirli bir süre için istihdam edilirken, 2005 yılında 5413 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen hükümle Sağlık Bakanlığı'nın asli ve sürekli görevi olan sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetlerinde, 2006 yılında 5473 sayılı Kanun'la 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B maddesine eklenen hükümle Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim hizmetlerinde, 2007 yılında 5620 sayılı Kanun'la 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B maddesinde yapılan değişiklikle her alana sözleşmeli personel istihdamının önü açılmıştır.