9 Haziran dolar düştü mü, bugün kaç TL oldu? Dolar fiyatları neden düşüyor?

Dolar fiyatlarındaki düşüşler kamuoyunda konuşulan konular arasında. Bilindiği üzere yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar fiyatları yaklaşan hafta sonu ile birlikte düşüşe geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı döviz kurlardaki yükleşe karşı indirmeyi hedefleyen bir dizi adım attılacağı yönünde açıklama yapmıştı. Peki Dolar fiyatları neden düşüyor? İşte 9 Haziran tarihindeki son durum...

Dolar fiyatlarındaki son durum milyonlarca yatırımcının yakından takip ettiği konular arasında. Döviz kurlarındaki düşüş ile birlikte bu durumun devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Söz konusu Hazine ve Maliye Bakanlığı döviz kurlardaki yükleşe karşı indirmeyi hedefleyen bir dizi adım attılacağını duyurmuştu. İşte Dolar fiyatları düşüş nedeni ve fiyatları

Dolar ve Euro kurunda yaşanan son saatlerdeki düşüş sonrasında yatırımcılar gelişmeleri takip ediyor. Uzman isimler değerlendirmelerde bulunuyor.

Dolarda yaşanan sert düşüşle birlikte arama motorlarında dolar kaç lira oldu sorusuna cevap aranıyor. Konu hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor.

DOLAR FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye ilişkin atılacak yeni adımların bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca paylaşılacağını belirtti. Bakanlık, açıklamasında, "Bu sıkıntılı döneme rağmen uyguladığımız politikalar ile bu süreci de başarıyla atlatacağımızdan şüphemiz yok." dedi. Bu açıklamanın ardından dolar ve euro düşmeye başladı

YENİ ADIMLAR BU AKŞAM ATILACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye ilişkin atılacak yeni adımların bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca paylaşılacağını belirtti. Bakanlık, açıklamasında, "Bu sıkıntılı döneme rağmen uyguladığımız politikalar ile bu süreci de başarıyla atlatacağımızdan şüphemiz yok."

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye ilişkin atılacak yeni adımların bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca paylaşılacağını belirtti.

Bakanlık, açıklamasında, "Bu sıkıntılı döneme rağmen uyguladığımız politikalar ile bu süreci de başarıyla atlatacağımızdan şüphemiz yok" ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan ekonomi başlıklarında hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz.

Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır.

DOLAR EURO NE KADAR OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "Enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan ekonomi başlıklarında hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz. Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasının ardından gün içerisinde 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru 16.80 seviyelerine kadar geriledi. Açıklama sonrasında altın ve euro fiyatları da gerilemeye başladı. Açıklama sonrasında, Euro/TL ise 18,00 seviyesinin altını gördü.

GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI

Altın fiyatları dolar kurunun ani yükselişle 17,20 seviyesine yükselmesinin ardından 1.030 lirayı test etti. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasının ardından altının gram fiyatı 1000 TL seviyelerine geriledi.

Gün içerisinde 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru açıklamaların ardından 16.80 seviyelerine kadar geriledi.