Son 1 yılda 15 bin insan ölüme itildi! Dünya, Yunanistan'a sessiz kalmamalı

Dışişleri Bakanlığı uluslararası topluma, karada ve denizde göçmenleri geri iten, hayatlarını kaybetmelerine neden olan Yunanistan'a karşı sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, kara sınırında ve denizde geri ittiği düzensiz göçmenlerin hayatını kaybetmesine neden olan Yunanistan'a tepki gösterdi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yunanistan'ın uluslararası hukuku ve insan hakları normlarını ihlal ederek göçmenleri geri itmesinin pek çok masumun hayatına mal olmaya devam ettiği hatırlatıldı.

AVRUPA'NIN UTANCI

Göçmenlerin yaşam hakkına kasteden bu gayrimeşru ve vicdansız yaklaşımın Avrupa'nın utancı olarak hafızalara kazındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "AB, Yunanistan'ın göçmenlere karşı bu zalim tutumuna sessiz kalmakta, girişimlerimizi yanıtsız bırakmaktadır. Uluslararası topluma çağrımız, tüm insani değerleri hiçe sayan Yunanistan'ın bu eylemlerinin araştırılması, insan hakları ihlallerine sessiz kalınmamasıdır."

DONARAK CAN VERDİLER

Edirne'nin Paşaköy köyü Mandakoru mevkiinde önceki gün donarak ölen 11 göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 göçmen de müdahaleye karşın kurtarılamamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak hayatını kaybeden göçmenlerin ayakkabıları ve elbiselerinin çıkarıldığını, Yunan sınır birlikleri tarafından geri itildiğini ifade etmişti. Ekipler aynı bölgede dün de donarak ölen 7 göçmenin cansız bedenini bulmuştu.

KARADA, DENİZDE İNSANLIK DERSİ! ATİNA ÖLÜME İTTİ ANKARA KURTARDI

Ege ve Akdeniz'den 2021 yılı içinde çeşitli deniz araçlarıyla umut yolculuğuna çıkan ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan toplam 23 bin 676 kaçak göçmenden 15 bin 794'ü Yunanistan güvenlik güçleri tarafından darbedilip havası indirilen lastik botlarla Ege Denizi'nde ölüme terk edildi. İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 2021 yılında gerçekleşen 848 olayda, 23 bin 676 kaçak göçmeni umut yolculuğunda yakaladı. 2021 yılında toplam 15 göçmen öldü, ayrıca 113 organizatör ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken yakalanan göçmenler, Yunan askerlerinin kötü muamelesiyle karşılaşıyor. Yunanistan unsurları, eşyalarını aldıkları kaçak göçmenleri, lastik bot, can salı ya da motorlarını söktükleri teknelerle Türk karasularına geri itiyor.

YUNAN VEKİLDEN İTİRAF! TÜRKLER DAHA İYİ OLACAK

Atina hükümetinin Batı ile yaptığı silah anlaşmaları ters tepmeye başladı. Parlamentoda konuşan Yunan vekil, "Türkler, denizaltılarımızdan daha modernini alacak" diyerek, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. KKE Milletvekili Thanasis Pafilis, "Hangi teçhizat üstünlüğünü sağlayacağız? Rafale uçakları bizi nasıl üstün kılacak? Bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok" dedi. Pafilis, "Türkler, denizaltılarımızdan daha modern ve daha iyi olan Tip 214'ü alacak. Hangi donanım mükemmelliğini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.