Sitede mafya gibi yönetim

Esenyurt'taki bir sitede iddiaya göre kayyum yönetimi, seçimi kazananlara idareyi devretmedi. İki taraf arasındaki kavgada silah ateşlendi. Tabanca sesleriyle korkuya kapılan site sakinleri de mevcut yönetimin adamları tarafından tehdit edildiklerini söyledi.

DHA-İHA

İstanbul Esenyurt'ta bir sitede yönetimi paylaşamayan iki grup arasındaki kavgada silahlar çekildi. İddiaya göre noter huzurunda gerçekleştirilen seçimde 866 kat malikinden 525'inin oyunu alan Hasan Özuzun'a, bir buçuk yıl önce atanan kayyum yönetimi idareyi devretmedi. Bu nedenle iki yönetim arasında birçok kez tartışma yaşandı. Yeniden seçimlerin olacağı sitede, tekrardan aday olan Özuzun ve bir arkadaşı, yönetimle görüşmek istedi. İki tarafın da birbirine sesini yükseltmesi üzerine kavga çıktı.

Özuzun, 'Seçime giremezsin' denilerek tehdit edildiğini öne sürerken, yanındaki arkadaşı ise belinden çıkardığı tabancayla havaya ateş açtı. Yaşanan o anlar çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, silahlı şahıs olay yerine sevk edilen polislerce gözaltına alındı.

SİTE SAKİNLERİ: BİZİ DE TEHDİT EDİYORLAR

Kayyum olarak atanan site yönetiminden şikayetçi olan site sakini Bahar Özuzun, "Bu kayyumun içerideki 50 siyah takım elbiseli adam sitemizi soyuyor. Sitemize çökmüş, bizi tehdit ediyorlar" diye konuştu. Esma Ecem de "Yönetim müdürü ve içerideki güvenlikler 'Biz size göstereceğiz, soracağız, hepinizi yazdık' dediler" şeklinde konuştu.