1 Sırp dinarı ne kadar, kaç TL? Sırbistan para birimi nedir, gezilecek yerler nereler?

Türkiye, yaptığı anlaşma doğrultusunda Sırbistan ile kimlikle seyahat dönemini resmen başlattı. Sırbistan para birimi de bu bağlamda gündemin öne çıkan ve merak edilen konularından bir tanesi oldu. İki ülke arasında yapılan anlaşma ile Türkiye ve Sırbistan vatandaşları vize olmadan kimlikleriyle beraber seyahat edebilecek. Peki, Sırbistan'da asgari ücret ne kadar? İşte Sırbistan'da gezilecek yerler...

Sırbistan ile Türkiye arasında kimlikle seyahat etme dönemi başladı. Balkan ülkeleri ile arası iyi olan ülkemiz birçok dost ülkeyle vizesiz seyahate sıcak bakıyor. Son olarak ise Sırbistan ile yapılan anlaşma kapsamında iki ülke arasında vizesiz seyahat edilebilecek. Bu olayın ardından "Sırbistan para birimi nedir?" gündeme geldi. Peki, Sırbistan dinarı ne kadar, kaç TL? Gezilecek yerler nereler?

SIRBİSTAN PARA BİRİMİ NEDİR?

Sırbistan'ın para birimi Sırp dinarıdır. Kosova ve Karadağ Sırbistan'dan ayrıldıktan sonra Sırp dinarı yerine Avrupa Birliği'nin resmî para birimi olan euro'yu kullanmaya başladı. Kuzey Kosova'da hâlen Sırp dinarı resmî para birimi olarak kullanılmaktadır.

1 SIRP DİNARI NE KADAR, KAÇ TL?

1 Sırp dinarı 10 Haziran Cuma günü itibarıyla 0,15 TL'ye tekabül ediyor.

SIRBİSTAN GEZİLECEK YERLER LİSTESİ

1-Museum of Natural History Admin Office, Belgrade

2-Sırbistan Ulusal Müzesi

3-Nikola Tesla Müzesi

4- Zemun Bölgesi

5-Knez Mihailova Caddesi

7-Terazije Meydan

8-Taş meydan

9-Kalemegdan

10-Savamala

11-Gardos Kulesi

12-Çağdaş Sanat Müzesi (Muzej Savremene Umetnosti)

13-Afrika Sanat Müzesi

14-Ada Ciganlija

15- Javni Akvarijum i Tropikarijum Beograd

SIRBİSTAN ASGARİ ÜCRETİ NE KADAR?

1 TL'nin yaklaşık 6,55 Sırp Dinarı ettiği Sırbistan'da asgari ücret ise şu anda 35.000 Sırp Dinarı seviyelerinde. Sırbistan'da maaşlar mesleklere, kişinin alanında kaç yıllık deneyimli olduğuna, firmaya, sektöre göre değişiklik göstertir. Sırbistan'da aylık gelir ortalama 300-400 Euro arasındadır ve işçilerin niteliklerine, iş tecrübesinin artışına göre aylık 1000 Euro kadar maaş verilir. Sırbistan'da ortalama bir öğretmen maaşı 425 Euro, bir doktorun aylık maaşı 510 Euro, bir hemşirenin aylık maaşı 350 Euro, bir mühendisin aylık maaşı 410 Euro, Bir aşçının aylık maaşı ise ortalama 500 Euro'dur.