Sinop İkisu Köprüsü 2 ayda hizmete açıldı

Selden hasar gören Sinop'taki İkisu Köprüsü, Yapı ve Yapı tarafından iki ayda yeniden inşa edilerek dün hizmete açıldı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Selden etkilenen tüm yollarımızı, köprülerimizi hızlı şekilde kullanıma açtık” dedi.

Geçen yıl yaşanan aşırı yağışlar sonucu meydana gelen selde zarar gören Sinop Ayancık İlçesi'nde yer alan İkisu Köprüsü dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle Ayancıklılara yeniden hizmet vermek üzere açıldı.

ARTIK DAHA DAYANIKLI

Yapı ve Yapı Altyapı Koordinatörü Çağatay Özkan, sel felaketi sonrası köprü yenileme çalışmasına seferber olduklarını belirtti. Özkan, "Çok kısa sürede yenilenen köprü hem araç hem yaya ulaşımına katkı sağlarken kemer formuyla da daha dayanıklı hale getirildi" dedi. Sinop ile Kastamonu illerini birbirine bağlayan D010 Karayolu üzerindeki köprünün inşaatı Yapı ve Yapı tarafından iki ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirildi. 140 metre uzunluğunda inşa edilen köprü; 3 bin 642 metreküp beton, 517 ton demir, 50 adet kiriş ve 68 adet fore kazık imalatıyla tamamlandı.

DAHA KONFORLU ULAŞIM İMKANI

Araç ve yaya trafiğine güvenli bir şekilde hizmet vermek üzere hazırlanan İkisu Köprüsü, aşırı yağışlarda daha fazla miktarda suyun geçişine uygun halde inşa edildi. Köprü bağlantı yollarıyla bölge halkına konforlu bir ulaşım imkânı sağlayacak.

ÇOK YÜKSEK STANDARTLARDA TASARLANDI

Açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketi nedeniyle zarar gören İkisu Köprüsü'nü çok yüksek standartlarda tasarlatıp inşa ettirdiklerini belirterek Türkiye'ye, Sinop'a hayırlı olmasını temenni etti. Geçen yaz döneminde Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta heyelan ve sel felaketleri yaşandığını anımsatarak, devlet olarak tüm imkan ve kabiliyetleriyle felaket sürerken bölgeye intikal ettiklerini vurguladı. Karaismailoğlu, "Yaptığımız çalışmalarla selin izlerini mümkün olan en kısa sürede sildik. Bölgemizde selden etkilenen tüm yollarımızı, köprülerimizi en hızlı şekilde kullanıma açtık. Artık, 'Nerede bu devlet' serzenişleri tarih olmuştur. Yeni yaptığımız yollarımızla çok daha rahat, hızlı ve konforlu seyahat yapıyoruz" dedi.