Şiir tadında ‘Reçelli Ekmek'

BEDİR ACAR

Bir dönem, (90’lı yıllar) şiir albümleri hayli popülerdi.

Bu dönemde albüm çıkaran isimlerden biri de İbrahim Sadri’ydi.

Sadri geleneği bozmayarak yeni bir şiir albümüne daha imza attı.

Şair ve sunucu İbrahim Sadri, "Reçelli Ekmek" adını verdiği yirminci şiir albümünü şiirseverlerle buluşturdu.

İstanbul Publishing etiketiyle yayımlanan albümde, Sadri'nin kendi şiirlerinin yanında Nurullah Genç'in "Olsan da Bir Olmasan da", Bahattin Karakoç'un "Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman", Serap Kadıoğlu'nun "Ücra Münacaat", Ahmet Özel'in "Senin Adın", Cahit Zarifoğlu'nun "ise Acz" şiirleri yer alıyor.

Albümlerinde aşk temasının her zaman önde olduğunu söyleyen İbrahim Sadri, "Reçelli Ekmek" albümündeki şiirlerde aşktan yola çıkarak özlem, kırgınlıklar ve duanın yer aldığını dile getiriyor.

Müzik yönetmenliği ve düzenlemeleri Fikret Hasani’ye ait olan albümde yer alan şarkıları ise Kubilay Doğan yorumlamış.

Albümün ilk klibi "Olsan da Bir Olmasan da" YouTube'da "Video Müzik" kanalında yayınlandı.

CD olarak satışa sunulan "Reçelli Ekmek" albümü, dijital marketlerde de yerini aldı.  

KÜTÜPHANELERİMİZ 32 BİNDEN FAZLA

Türkiye'de geçen yıl itibarıyla 32 bin 411 kütüphane bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 yılına ilişkin "Kütüphane İstatistikleri"ni açıkladı.

Buna göre, ülke genelinde geçen yıl itibarıyla biri milli, 1182'si halk, 610'u üniversite, 30 bin 618'i örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi olmak üzere toplam 32 bin 411 kütüphane faaliyet gösteriyor.

Milli Kütüphane'nin 137 bin 14, halk kütüphanelerinin 3 milyon 955 bin 908 ve üniversite kütüphanelerinin 3 milyon 568 bin 73 üyesi bulunuyor.

Geçen yıl Milli Kütüphane'deki kitap sayısı 1 milyon 443 bin 751 olarak tespit edildi. Buradaki diğer materyalin sayısı 185 bin 527 oldu.

Milli Kütüphane'den yararlananların sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 12,2 artışla 711 bin 523 olarak kayıtlara geçti.

CSO'YA STAJYER SANATÇI ALINACAK

CSO'ya kemanda 7, viyolada 5, trombonda 3, trompette 1, vurmalı çalgılar-timpanide 2, obuada 2, fagotta 1, klarnette 2, viyolonselde 3, kontrbasta 4 ve arp branşında 1 olmak üzere 31 stajyer sanatçı alımı gerçekleştirilecek.

Adaylarda, resmi ve özel konservatuvar veya müzik bölümü bulunan okullardan mezun veya özel müzik öğrenimi görmüş olma, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yönetmeliği'nin, branşına göre 92, 94, 96 ve 98'inci maddelerinde belirtilen eserleri başarıyla icra etme özel şartları aranacak.

Sınava, 24 Temmuz saat 23.00'e kadar başvuruda bulunulabilecek.

Alımla ilgili diğer şart ve detaylar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alıyor.     

ŞORAY UZUN NASREDDİN HOCA OLACAK

Ünlü oyuncu ve sunucu Şoray Uzun, 5-10 Temmuz'da gerçekleştirilecek 61'inci Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri'nde Nasreddin Hoca'yı oynama görevini üstlendi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, şenliklerin bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında önceki yıllara göre daha dar kapsamlı gerçekleştirileceğini belirtti. Şenlikler kapsamında, lazer gösterileri, online satranç turnuvası, bisiklet turu, fotoğraf yarışmaları, arabalı sinema etkinlikleri gerçekleştirileceğini de anlatan belediye başkanı Akkaya, vatandaşları şenliklere davet etti.