Sigorta şirketleri 1.6 milyarlık kredi borcunu kapattı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, hayat sigortası şirketlerinin 2021'de sigortalıların 1.6 milyar TL kredi borcunu kapattığını söyledi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "Talihsiz olaylar manevi açıdan olduğu kadar maddi açıdan da bireylerde, ailelerde büyük sıkıntılara yol açıyor. Sevdiklerimizi biz olmadığımızda da korumak, talihsiz olaylar neticesinde oluşabilecek sakatlıklara hazırlıklı olmak, hayat sigortasıyla mümkün" dedi. TSB'den yapılan açıklamaya göre, hayat sigortası şirketleri 2021'de 132 bin vefat sonucu, sigortalıların 1.6 milyar TL kredi borcunu kapattı.

TAZMİNATLAR %23 ARTTI

Bu tutar, 2020'de 1.3 milyar liraydı. Tazminatlardaki yüzde 23 artışa karşılık kredi pazarındaki düzenlemelere paralel olarak kredi başına ortalama primler bir önceki yıla göre ortalama yüzde 8 civarında azaldı. Bireylerin finansman ihtiyacının karşılanmasını kolaylaştıran hayat sigortalarının, bireysel kredilere teminat sağlayarak vatandaşların borçlanma ihtiyaçlarının uygun maliyetlerle karşılanmasına da imkan sağladığını belirten Benli, bu anlamda vatandaşlara maddi bir külfet telakki edilmesinin son derece yanlış olduğunu, kredi maliyetlerini aşağı çeken bir mekanizma olarak hem tüketiciyi koruduğuna hem de finansal sistemin sağlıklı bir şekilde çalışmasına imkan verdiğini vurguladı.