Sıcaklar bastırmadan mutlaka görün! Baharın en güzel gezi rotaları

Sıcak havalar bastırmadan baharın serinliğinde gezip yeni yerler keşfetmenizi sağlayacak bu yazıda baharda nereleri gezebileceğimize bir göz atmak istedik.

Kış soğukları yavaş yavaş ülkemizi terk ediyor. Ancak bunaltıcı sıcak havalara henüz vakit var. Sıcak havalar bastırmadan baharın serinliğinde gezip yeni yerler keşfetmenin tadı başka. Bu yazıda baharda nereleri gezebileceğimize bir göz atmak istedik.

DATÇA VE ÇEŞME SAKİN

Birbirinden güzel koyları ve ormanlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Datça sakinliğiyle huzurlu zaman geçirmek isteyenler için de ideal tatil beldelerinden biri. Burada Afrodit Tapınağı'nı ziyaret edebilir ve bölgedeki diğer antik kalıntıları da keşfedebilirsiniz. Son yılların en popüler yazlık tatil beldeleri Çeşme ve Alaçatı'nın doğal ve tarihi güzelliklerini tanımak için belki de en güzel zaman bahar ayları. Kalabalıklar buraları doldurmadan ve sıcaklar bastırmadan bu harika yerlerin tadını çıkarmanızı öneririz.

HER MEVSİM KAPADOKYA

Her mevsim başka bir güzelliğe bürünen Kapadokya elbette baharda da rotalarımız arasında. Dünyanın en güzel balon turu güzergahı kabul edilen Kapadokya'da Uçhisar, Ürgüp, Ihlara, Göreme gibi görülmesi gereken çok sayıda yer var. Masalsı coğrafyası, kültürü ve yer altı şehirleriyle insanı cezbeden Kapadokya'yı bu baharda keşfedebilirsiniz.

KARADENİZ VAZGEÇİLMEZ

11 km ile Karadeniz'in en uzun sahiline sahip Cide, ormanlarıyla birlikte harika bir coğrafyaya sahip. Hababam Sınıfı'nın yazarı Rıfat Ilgaz'ın da doğduğu yer olan Cide, Batı Karadeniz'i gezmek için güzel bir başlangıç noktası. Cide'nin ardından bir diğer harika Karadeniz beldesi Amasra'ya doğru yola koyulabilirsiniz. Bahar aylarında Karadeniz'in muhteşem doğasını deneyimlemek çok yerinde bir tercih olarak öne çıkıyor. Her mevsim güzel olan yerlerden biri de Abant. Harika güzellikteki Abant Tabiat Parkı'nda birkaç gün geçirmek herkesin ruhuna iyi gelir. Gezilecek yaylalar, göller çok olunca burada 2-3 günü dolu dolu geçireceğinizi söyleyebiliriz. Fotoğraf meraklıları birbirinden güzel karelere tanıklık edip bu anları ölümsüzleştirecektir.

Özellikle su sporlarıyla uğraşanların gözde adreslerinden biri olan Köyceğiz de bahar aylarında en keyif verecek yerler arasında. Göl kenarında keyifli yürüyüşler yaparak güzel havayla ciğerlerinizi doldurabileceğiniz belde bitkilere ve kuşlara ilgisi olanlar için ayrıca bir çekim yeri.

HASANKEYF İÇİN EN İYİ ZAMANLAMA

Hasankeyf'i gezmek için nisan ve mayıs ayları belki de en iyi zamanlama olacaktır. Yakın zamanda plan yapmakta fayda var. Ilısu Barajı'nın altında kalan tarihi beldedeki eserlerin çoğu bu nedenle orijinal yerlerinden taşındı. Kalkerli yapısı nedeniyle kayalık tepelerde ve derin kanyonlarda, doğanın ve insanların oluşturduğu ve sayısı binlerce olan "Hasankeyf Mağaraları" kesinlikle görülmeye değer. Burada Roma döneminden İslam dönemine kadar çeşitli zamanlarda inşa edilmiş pek çok yapı da bulunuyor.

KAZ DAĞLARI'NDA TAZE BAHAR HAVASI

Taze, tertemiz bir havayı baharın canlandırdığı doğada içimize çekebileceğimiz en güzel yerlerin başında Kaz Dağları geliyor. Burası oksijen bakımından Alpler'den sonra en verimli dağ özelliğine sahip. Balıkesir'den Çanakkale'ye kadar uzanan Kaz Dağları, mitolojiye göre Tanrı Zeus'un Troya savaşını izlediği Zeus Altarı'na da ev sahipliği yapıyor. Kaz Dağları ve çevresinde trekking yapabilir, kamp kurabilir, doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz. Bölgedeki Assos antik kentini ziyaret etmenizi de öneririz.