Sezai Karakoç'un cenaze töreni bugün mü, ne zaman? Sezai Karakoç cenazesi nereden kaldırılacak, nereye defnedilecek?

Sezai Karakoç'un ölüm haberi ailesini ve tüm yakınlarını yasa boğdu. Türk şiirinin yaşayan efsanelerinden Sezai Karakoç'un cenaze töreni okurları ve sevenleri tarafından merak ediliyor. İnternet aramalarında; ''Sezai Karakoç'un cenaze töreni bugün mü, ne zaman? Sezai Karakoç nereye defnedilecek?'' soruların yanıtlarını araştıranlar için detayları bu haberimizde derledik.

Ünlü şair Sezai Karakoç'un cenaze töreni hakkında açıklama geldi. Vefat haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından duyurmuştu. Usta şair ve yazar Sezai Karakoç'un okurları, sevenleri vefat haberinin ardından cenazesine ilişkin ayrıntıları ve yeni gelişmeleri araştırıyor. Peki Sezai Karakoç cenazesi nereden kaldırılacak, nereye defnedilecek?

SEZAİ KARAKOÇ CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?

88 yaşında hayatını kaybeden Sezai Karakoç'un cenazesi için beklenen açıklama geldi. Sezai Karakoç'un cenazesi ikindi namazını müteakip Şehzadebaşı Camisinde kılınacak cenaze namazının ardından caminin haziresine defnedilecek.

Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç'un ölümü sonrası siyaset dünyasından bir çok dostu sosyal medya üzerinden taziyelerini ve üzüntüleri paylaştı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Sezai Karakoç'un cenaze töreni için; "Herkes son vazifesini yapmak için seferber olmuş durumda. Devlet büyüklerimiz yakından ilgileniyor. Allah hepsinden razı olsun. Muhtemelen Eyüp Sultan'da sevgilil üstadının yanına ya da Fatih Haziresine defnedilecek. Makamı alî olsun..." açıklamasını yapmıştı.