Serdar Ortaç kaç yaşında? Serdar Ortaç hastalığı nedir, sağlık durumu nasıl?

TRT1 ekranlarında yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse programına konuk olan Serdar Ortaç hakkında aramalar hız kazandı. Son zamanlarda hastalığı ile gündeme gelen Serdar Ortaç'ın hastalığı ve son sağlık durumu merak konusu oldu. Peki, Serdar Ortaç hastalığı nedir, sağlık durumu nasıl? Serdar Ortaç kaç yaşında?

Serdar Ortaç, TRT1 ekranlarında yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse programına konuk oldu. Şarkıları ve hayatına dair samimi açıklamalar yapan Serdar Ortaç'ın sağlık durumu ile ilgili aramalar arttı. Peki, Serdar Ortaç hastalığı nedir, sağlık durumu nasıl? Serdar Ortaç kaç yaşında?

SERDAR ORTAÇ HASTALIĞI NEDİR, SAĞLIK DURUMU NASIL?

Serdar Ortaç 8 yıldır MS hastalığıyla mücadele ediyor. Merkezi sinir sistemi beyin, beyincik, beyin sapı ve omurilikten oluşur. Bu hastalığın adı beynin birden çok yerinde görülmesinden dolayı çoklu yani multiple, hasar gören dokularında sertleşmesinden dolayı sklerozdan gelmektedir.

SERDAR ORTAÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Serdar Ortaç, 53 yaşında. Serdar Ortaç 16 Şubat 1970; İstanbul doğumlu Türk şarkıcı ve şarkı sözü yazarıdır. Bazı müzik eleştirmenleri tarafından kendisinin Türk pop müziğinde bir dönemin standartlarını belirlediği kabul edildi ancak 2000'li yılların başından sonra ürettiği şarkıların birbirinin tekrarı olması gerekçesi ile olumsuz eleştirildi.

Eleştirilere programda cevap veren Serdar Ortaç "Evet benziyor. Çalmıyorum ki benziyor. Şarkıları ben yapıyorsam tabiki benzeyecek." açıklamalarında bulundu.

İLK YILLARI

16 Şubat 1970'te İstanbul'da Vakıf Gureba Hastanesinde doğdu. Babası Kastamonu'nun Cide ilçesinin İlyasbey köyündendir ve köken olarak Kırım Tatarı'dır. Annesi ise Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yılankale köyündendir. İlköğrenimini Kocamustafapaşa'da[3]ve ortaöğrenimini Suadiye Lisesinde tamamladı. Lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Torna ve Tesviye Bölümünde tamamladı. Babası küçük bir dükkânda torna tezgâhı olan plastik kalıpçısıydı. Çocukluğunda babasının yanında çalışır, hafta sonları ise simit ve su satardı. Babası sayesinde iş hayatını ve ayakta durmayı öğrendiğini, birçok şeyi babasına borçlu olduğunu sanatçı sık sık dile getirmektedir. Yükseköğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde başladı fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

Bir sene kadar İstanbul'daki radyolardan birinde program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Radyo programlarını dinleyen bir albüm yapımcısı tarafından dönemin plak şirketlerinden biri olan RAKS ile sözleşme imzalaması teklif edildi. Böylelikle o güne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.