Sendikal örgütlenmeye destek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile birlikte Türk-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile ortak basın açıklaması yapan Fuat Oktay ziyarette iş dünyası, işveren ve çalışanlarla birlik ve beraberlik içerisinde, Türkiye'yi nasıl daha ileriye taşıyabilecekleri üzerinde değerlendirme yaptıklarını belirtti.

ÇEKİNECEK DURUM YOK

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, Türkiye'de sendikal örgütlenmenin yüzde 14 civarında olduğunu, rakamın yukarıya çıkması halinde çalışma hayatındaki sorunların daha çabuk çözüleceğini vurgulaması üzerine de Fuat Oktay, iş dünyasının da bunu yakından görmesi gerektiğini söyledi. Fuat Oktay, iş yerlerindeki örgütlenmenin, işverenlerin çalışanlarla birlikte kazandığı bir ortam olduğunu belirterek, "Bu, çekinilecek bir durum değildir. Tam tersi, teşvik edilecek bir unsur. Bunu da hep birlikte görüyoruz zaten. Sonuna kadar desteklemeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

İŞ HAYATINA KATKI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 70 yıllık tarihiyle Türkiye'de önemli yer tutan Türk-İş'in, 1,3 milyona yakın üyesiyle Türkiye'nin en büyük sendikası olduğunu ifade etti. Oktay "İşverenimizle çalışanımızla birlikte Türkiye bir bütündür" dedi. Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de özellikle örgütlenme sorunları konusunda, işverenlerin ve çalışanların birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Birlikte olmanın getireceği dayanışmanın, çalışma barışına ve iş hayatına katkı yapacağını vurgulayan Bakan Bilgin, bu hususta görüş birliğinde olunduğunu ve bu konuların çözümünde birlikte hareket edileceğini aktardı.