Şehit Savcı Kiraz unutulmadı

Bizde ‘Mehmet Selim Kiraz'ları bitiremezler. Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın, terör örgütü DHKP-C'liler tarafından şehit edilmesinin 7. yılı dolayısıyla İstanbul Adliyesi'nde tören düzenlendi. Adalet Bakanı Bozdağ, “Teröristler ve onları besleyenler yok olmaya mahkumdur” dedi.

AA

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında, terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edilmesinin 7. yılı dolayısıyla İstanbul Adliyesi'nde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugüne kadar herhangi bir terör örgütünün, terör eylemleriyle bir mesafe alamadığını belirterek, "Bundan sonra da alacağı bir mesafe olmayacaktır. Sadece uşaklığını yaptıkları küresel güçlerin emrine hizmet etmeye devam edecek, ama bu millet ve milletin evlatları onlarla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edecektir" dedi.

23 BİN HAKİM-SAVCI YETİŞTİ

"Biz PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken sadece bunlarla mücadele ettiğimizi düşünmüyoruz. Bunlara silah, para eylem koordinatı veren ve bunları koyun gibi güden çobanlarıyla da bağlarıyla da mücadele ediyoruz" diyen Bozdağ, neredeyse alfabede terör örgütlerinin isimlerini sayacak harf kalmadığını dile getirdi. Bozdağ, teröristlerin Mehmet Selim Kiraz'a sıktığı kurşunların, sadece bir kahraman vatan evladını şehit etmediğini, aynı zamanda adalete, hukuk devletine, hukuk düzenine sıkılmış kurşunlar olduğunu dile getirdi. Bozdağ, "Bir Mehmet Selim Kiraz gitti ama şu anda 23 bin Mehmet Selim Kiraz sadece hakim-savcı sınıfından" dedi.

BİR GİDER BİN DOĞAR

Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ise "Biz bu devlet için bir can değil bin can feda etmeye hazırız. Bir Mehmet Selim gider bin tane Mehmet Selim daha doğar" diye konuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ise şöyle konuştu: "Mehmet Selim Kirazları bitirebildiler mi? Bizleri korkutup sindirebildiler mi? Bizler yine yüzlerce, binlerce Mehmet Selim Kiraz olarak buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz."

Adalet Bakanı Bozdağ, Vali Ali Yerlikaya, Başsavcı Yılmaz, şehit babası Hakkı Kiraz, Şehit Savcı'nın çalışma masasına karanfil bırakıp dua etti.