MasterChef konuğu Şef Yılmaz Öztürk nerede şeflik yapıyor? Şef Yılmaz Öztürk kimdir?

Final heyecanının yaklaştığı MasterChef'te ilk 5'e kalan isimler belli oldu. Artık takım oyununun oynanmayacağı, herkesin bireysel olacağı MasterChef'te yarışmacılar beyaz ceketi almak için mücadele edecek. Yarışmada bugün yemekleri puanlamak üzere Şef Yılmaz Öztürk konuk olarak katılıyor. Peki, Şef Yılmaz Öztürk kimdir, kaç yaşında? MasterChef konuğu Şef Yılmaz Öztürk'ün restoranı nerede, nerede şeflik yapıyor?

Şef Yılmaz Öztürk, bu akşam MasterChef Türkiye'ye konuk olarak katılıyor. Somer Şef'in "Açık ateş denildiğinde Türkiye'de ilk akla gelen isim" olarak anons ettiği Yılmaz Şef, bu akşam yarışmacıların yemeklerini puanlayacak. İzleyiciler Yılmaz Öztürk ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, Şef Yılmaz Öztürk kimdir, kaç yaşında? MasterChef konuğu Şef Yılmaz Öztürk'ün restoranı nerede, nerede şeflik yapıyor?

ŞEF YILMAZ ÖZTÜRK KİMDİR?

Meslek hayatına 1998 yılında başlayan Şef Yılmaz Öztürk; 1999-2007 yılları arasında Türkiye'nin önde gelen otellerinin mutfaklarında çalıştı. 2012 yılında Alaçatı'da şef ve işletmeci olarak kendi restoranını kurdu.

Üyesi olduğu "Chaine des Rotisseurs"ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması'nda Gümüş Madalya aldı. 2007 – 2010 yılları arasında Kayra Wine Academy ve Nars Ilıca'da Mutfak Şefi olarak görev yaptı.

2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Fakültesinde eğitmenlik yaptı.

Yıllar sonra İstanbul'a dönerek Mürver Restaurant'ın şefi oldu.

Ünlü şef evli ve bir çocuk sahibidir.