Seda'yı ezen sürücü 4 ayda serbest! Hem ehliyetsiz hem görmüyor

Gözleri ileri derecede bozuk olan ehliyetsiz Nurullah U., yaya geçidinde 108 km hızla Seda Doğan'a çarptı. Genç kadın hayatını kaybederken, kaza sonrası kaçtıktan sonra yakalanıp tutuklanan zorba, 4 ayda serbest bırakıldı.

İstanbul Maltepe'de 18 Ocak'ta işe giden Seda Doğan'a (38) yaya geçidinde otomobil çarptı. Metrelerce savrulan genç kadın, ağır yaralandı. Sürücü ise durup yardım etmek yerine gaza basıp kaçtı. Kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan genç kadın, bir hafta sonra yaşam savaşını kaybetti.

KAÇIP ÇALIŞMAYA GİTTİ

Kaza sonrası çalışmak için işyerine giden sürücü Nurullah U. ise burada polislerce gözaltına alındı. Zanlının ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan Nurullah U. ifadesinde, "Gözlüğüm 7 numara. O gün hava yağışlı olduğu için aracı almıştım. Ertesi gün ehliyet sınavım vardı. Araç kullanmayı biliyorum ancak çok fazla araç sürmüşlüğüm yok" diyerek kendini savundu. Bilirkişi raporuna göre; 108 kilometre hızla kaza yaptığı belirlenen Nurullah U., 4 yıl 6 ay hapse çarptırıldı ve tahliye edildi.

GÖZÜ 7 NUMARA KAZA DEĞİL CİNAYET

Seda Doğan'ın kardeşleri mahkeme kararına isyan etti. Esra Yavuz, "Sanık serbest kalınca biz de öldük" derken, Emre Doğan "Gözlük numarasından dolayı bu kişiye ehliyet bile verilmiyor" diye konuştu. Seda Doğan'ın ablası Eda Türk da şöyle konuştu: "Olay yerine 7 dakika uzakta hastane vardı. Kaçmayıp hastaneye kaldırsaydı belki Seda kurtulurdu."