Şartlar belli oldu! 3 aylık maaş topluca ödeniyor! SGK'ya tek bir dilekçeyle başvurabilirsiniz!

3 aylık maaş topluca ödeniyor. SGK'ya tek bir dilekçeyle başvurabilirsiniz. Nakit avans için şartlar belli oldu. Prim gününü ve yaşını doldurup emeklilik dilekçesini SGK'ya teslim edenler maaşını alacağı tarihi bekliyor. Bu süreçte de nakit sıkıntısı yaşanmaması adına nakit avans devreye giriyor. SGK'ya dilekçeyle başvuran vatandaşlar 3 aylık maaşını nakit olarak alıp ardından taksit taksit ödüyor.

Emeklilik dilekçesini Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) teslim edip maaş alacağı tarihi bekleyenlere nakit avans ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler vatandaşın nakit sıkıntısı yaşanmaması adına sağlanıyor. Vatandaşlar emekli olduğu tarihten itibaren 12, 24 ya da 36 taksitle aldıkları 3 maaş nakit avans ödemesini taksit taksit ödüyor. SGK'ya tek bir dilekçeyle başvuru yapılarak ödeme alma mümkün. Öte yandan nakit avansın emekli olanlar için uygulanması da sık sık talep ediliyor.

3 AYLIK TOPLU ÖDENİYOR

Emeklilik bekleyenler için 3 aylık nakit avans imkanı dikkat çekti. Toplu olarak alınan ödemeler maaş bağlanır bağlanmaz taksit taksit ödeniyor.

DİLEKÇE VEREREK BAŞVURU YAPILABİLİR

Bunun için yapılması gereken tek şey SGK'ya dilekçeyle başvuru yapmak. Başvurular neticesinde ödemeler yapılıyor.

EMEKLİ OLANLAR İÇİN GEÇERLİ Mİ?

Emekliler nakit avans imkanının kendilerine de sağlanması yönünde talepler sunuyor. Ancak bu konuda henüz bir açıklama yapılmadığı da net bir şekilde ifade edelim.

TEMMUZ AYINDA MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?

Maaşlar için ilk ipuçları da geliyor. Üç aylık enflasyon verisi yüzde 22,81 olarak görülüyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki sonuçlara göre 6 aylık enflasyon Yüzde 34,60 olarak hesaplandı.