Şartlar açıklandı! 7-23 yaş için ailelere ödeniyor! ASHB periyodik takiple 1.600 TL yatıracak!

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik desteklerden bir tanesidir. Aynı hane içerisinden aynı haneden en fazla 2 çocuk için ekonomik destek yapılmaktadır. Sosyal ve ekonomik açıdan ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı amaçlayan SED ödemeleri 2022 yılı itibariyle 1.259 TL'den 1.611 TL'ye yükseldi. Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri için şahsen ve dilekçeyle başvuru yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden kolaylıkla başvuru yapılabilir.

ASHB 7-23 yaş için ailelere ödüyor. Periyodik takiple 1.600 TL yatırılacak. Başvuru şartları belli oldu. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti ödemeleriyle ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi yapılıyor. 3 Aylık sürelerle ekonomik destek alan kişilerin periyodik olarak takipleri yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurusu alınan ödemelerle ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde sizler için derledik.

1.611 TL'YE YÜKSELDİ

SED hizmetinden 144 bin çocuğun yararlandığını ifade eden Bakan Yanık, her bir çocuk için ödenen ortalama miktarın 1259 liradan 1611 liraya yükseltildiğini ifade etti.

SÜRELİ VERİLEN EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ NASIL KESİLİR?

Süreli ekonomik destek alan kişilerin 3 Aylık sürelerle periyodik olarak takipleri yapılır. Destek yapılmasını gerektiren nedenin ortadan kalkması ve ya hayatını kendi geçimiyle sürdürebileceği kanaatinin oluşması halinde ödeme onayı veren makamın iptal onayı ile sürekli nakdi destekler durdurulur.

EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NE ŞEKİLDE YAPILIR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılmaktadır. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla 2 defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılmaktadır.

KİMLER SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar;

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Formüller tek tek sıralandı! Üç ayrı hesap birleşiyor! 4A, 4B, 4C'lilerin emekli maaşı yükselecek!

7'li destek için başvuru ekranı aktif edildi! PTT aracılığıyla ödeniyor! Bu kişilere 1.417 TL ödenecek!