Sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı! Kaçak yapılan saç ekimi öldürmüş

11 Ekim'de saç ektiren İbrahim Gül, operasyon sırasında hayatını kaybetmişti.

İtalya'dan İstanbul'a gelen ve 11 Ekim'de saç ektiren İbrahim Gül (28), operasyon sırasında hayatını kaybetmişti. Haklarında 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar Çağrı Serdar Elgörmüş, Evin Baykuşak, Mehmet Albayrak ve Şehnaz Çelebi dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Dr. Albayrak, savunmasında şunları söyledi:

KAN TAHLİLİ KAYITTA YOK

"Olaydan bir gün önce kendisinden kan alındı. Ancak kendisi hastane ücretini ödemediği için test yapılmadı. Zaten operasyon amacıyla yapılan bir test değil. Herhangi operasyon için sorun olmadığını tespit ettikten sonra ertesi gün kendisine operasyon için saat verdim. 8-10 cm'lik bir bölüm olduğu için anestezi normal dozun altında uygulandı. Henüz kanallar açılmadan hastanın göğsünde rahatsızlık başladı. Kriz geçirildiği belirlenince stent takıldı ama kurtarılamadı."

İbrahim Gül'ün avukatı, "Kan tahlili yapıldığı herhangi bir şey çıkmadığı söyleniyor ancak kayıt olmadığı için bunları göremiyoruz. Bu işlemin kaçak yapıldığı ortaya çıkıyor. Hastanenin saç ekimi yaptığı yerle işlemin yapıldığı yer farklı" dedi.