Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Yerli ‘sanal gerçeklik' 80 ülkede kullanılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DOF Robotics'e ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Varank, ''Firmamız kendi geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve daha sonra dünyanın her tarafına ihraç ediyor'' dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, eğlence sektörüne yönelik yüksek teknolojili sanal ve artırılmış gerçeklik programları, mekanik hareket simülatörleri üreten DOF Robotics'e gerçekleştirdiği ziyarette, "Firmamız kendi geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve daha sonra dünyanın her tarafına ihraç ediyor" dedi. Ürünlerinin yaklaşık yüzde 90'ını ihraç eden şirketin 80'den fazla ülkeye ulaştığı belirtildi. Şirketin eğlence sektöründe mekaniği ve sanal gerçekliği birleştirerek yüksek teknolojili üretim yaparak ihraç ettiğini belirten Bakan Varank, DOF Robotics'in geliştirdiği ürünlerin tüm dünyada eğlence sektöründe tematik parklarda kullanılan bir teknoloji olduğuna işaret etti.

İLK ÜÇÜ ZORLUYOR

Bakan Varank, DOF Robotics'in kendi alanında dünyada ilk 3 sırayı zorlayan firmalardan olduğuna dikkati çekerek "Ama biz kendilerini birinci sırada görmek istiyoruz. Bu da yetmez, aynı işleri yapan çok daha fazla firmayı görmek istiyoruz. 'Eğlence dünyasında sanal gerçeklikle mekaniği birleştiren hangi ülke var?' dediklerinde biz Türkiye'nin ilk akla gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ağırlıklı olarak ABD ile çalıştıklarını bildiren DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan da, Kovid-19 salgını nedeniyle ulaşamadıkları bölgelere de ihracatın gelecek dönemde artmasını beklediklerini vurguladı. Firma, ABD ve Çin başta olmak üzere, Marvel Studios ve Universal Studios gibi dünyanın en çok ziyaret edilen tema parklarında yer alıyor.