Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Üretim üssü olacağız

Uşak Deri İşleme Tesisi'nin açılışını yapan Sanayi Bakanı Varank, “Potansiyelimizi geliştirecek, ülkemizi global bir üretim üssü haline getireceğiz” dedi ve ekledi: Siz yeter ki bize ve ekonomi politikalarımıza güvenin.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uygulanan proaktif politikalarla büyüme ve ihracatta ciddi bir ivme yakalandığını, sanayicilerden ekonomi politikalarına güvenmelerini ve yatırımlara cesaretle devam etmelerini beklediklerini söyledi. Varank, Türkiye ve AB tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 'Rekabetçi Sektörler Programı' kapsamında hayata geçirilen Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi'nin açılışına katıldı.

YATIRIM ÇAĞRISI YAPTI

Varank, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerine kurguladıkları yeni ekonomi modeliyle kararlılıkla yola devam ettiklerini anlatarak, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uyguladığımız proaktif politikalar neticesinde, büyüme ve ihracatta ciddi bir ivme yakaladık. Bu başarı performansını sanayi sektörümüzün öncülüğünde gerçekleştiriyoruz. Yeni dünya düzeninin sunduğu fırsatları da doğru bir şekilde kullanarak potansiyelimizi daha da geliştirecek, ülkemizi global bir üretim üssü haline getireceğiz." Sanayicilerden korkmadan yatırımlara devam etmelerini beklediklerini de ifade eden Bakan Varank, "Siz yeter ki bize ve ekonomi politikalarımıza güvenin. Göreceksiniz enflasyondaki büyük oranda yurtdışı kaynaklı artışlar da kısa sürede sona erecek, yapacağınız yatırımlar sayesinde yeni döneme çok daha hazırlıklı gireceksiniz."

DERİ TESİSİNE 100 MİLYON LİRA KAYNAK

Bakan Varank, şunları söyledi: "Uşak Deri OSB ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde geliştirilen bu projeye 100 milyon lirayı bulan destek sağladık. 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alana sahip bu tesisteki 35 adet son teknoloji makine ve ekipman sayesinde günde yaklaşık 20 ton büyükbaş deri işlenebilecek. Gelişmiş atık yönetimi sistemi sayesinde bu tesis, çevre duyarlılığıyla da çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Avrupa Birliği normlarına göre ÇED raporu olan bu tesiste 24 bin metreküp kapasiteli bir atık su arıtma tesisi çalışıyor."

12 AY ÜRETİM İMKANI

Kurulan tesis ve destekler sayesinde işletmelerin yatırım yapmadan, çok düşük maliyetlerle büyükbaş deri işleme olanağına sahip olacağına işaret eden Varank, bu sayede yılda en fazla 8 ay çalışabilen deri sektörünün 12 ay boyunca üretim yapma imkanına kavuşacağını bildirdi. Varank, işletmelerin verilen devlet desteklerinden de yararlanmasını istediklerini kaydetti.