Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce kimdir, kaç yaşında? Ekrem Yüce aslen nereli?

MasterChef'in bu akşamki konukları arasında Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce yer alıyor. 1954 yılında doğan Yüce, Lise öğrenimlerini Kırklareli Atatürk Lisesi ve Adapazarı İmam Hatip Okulu'nda yapmıştır. Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce kimdir, kaç yaşında? Ekrem Yüce aslen nereli?

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TV 8'de yayınlanan MasterChef'e konuk oldu. Sakarya şehri ile ilgili açıklama yapan Yüce'nin biyografisi de merak edildi. Peki, Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce kimdir, kaç yaşında? Ekrem Yüce aslen nereli? İşte tüm merak edilenler...

SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE KİMDİR?

1954 yılında Sakarya'nın Geyve ilçesinin Çengel köyünde doğan Yüce; ilk ve ortaöğrenimini Pamukova'da tamamladı. Lise öğrenimlerini Kırklareli Atatürk Lisesi ve Adapazarı İmam Hatip Okulu'nda tamamladı. Yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine bölümünde Yüksek Mühendis olarak tamamladı.

1999'da Erenler Belediye Başkanı seçildi, 2003'te görevini tamamladı. 2003'te ÇAYKUR yönetim kurulu başkanı oldu, 2011'de görevini tamamladı. 2011'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında müşavir olarak göreve başladı, 2012'de görevini tamamladı. 2012'de Doğu Karadeniz Projesi bölge kalkınma idaresi başkanı oldu, 2018'de görevini tamamladı. 24 Haziran genel seçimlerinin ardından ÇAYKUR genel müdürü olarak atandı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi; mazbatasını 5 Nisan 2019'da alıp görevine başladı.

Ekrem Yüce, evli ve 2 çocuk babasıdır.