Sağlık sorunları yaşayan kraliçenin mor elleri tedirgin etti

Bir süredir olumsuz haberlerle gündeme gelen İngiltere'nin 95 yaşındaki kraliçesi II. Elizabeth'in objektiflere yansıyan fotoğrafında elleri dikkati çekti. İngiltere'nin en uzun süreli hükümdarı olan II. Elizabeth'in doktoru, kraliçenin sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Cahit İsaoğlu

Birleşik Krallık'ın bir süredir sağlık sorunları yaşayan 95 yaşındaki kraliçesi II. Elizabeth, kısa bir süre önce hastaneye yatarak pazar günkü Anma Töreni'ne katılamadı.

Aksam.com.tr'nin İngiliz The Mirror gazetesinden aktardığı habere göre, Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu askeri ve sivillerinin iki Dünya Savaşı ve sonraki çatışmalarda verdiği kayıplardan dolayı geleneksel olarak düzenlenen anma etkinliklerine bu yıl katılamadı.

Kraliçenin Windsor Kalesi'nde İngiltere Savunma Kurmay Başkanı Nick Carter ile gerçekleştirdiği görüşmede çekilen fotoğraflar, kraliçenin sağlık durumu hakkında endişeye sebebiyet verdi.

İngiliz kraliçesinin Shakespeare Sağlık Merkezinden doktoru Jay Verma, Metro Gazetesi'ne kraliçenin fotoğraflara yansıyan mor elleri hakkında bilgi verdi.

Verma, bu duruma sebep olarak soğuk hava koşullarına bağlı olarak görülen "Raynaud sendromu" veya ellerinin üşümüş olabileceğini söyledi.

"Morluğun sebebi, oksijensiz kandır"

Hekim, mor ellerin sebebini, kandaki oksijen eksikliği, kan oturması, narin cilt yapısı olabilir derken, görüşmeden sonra kraliçenin dinlenmek için tıbbi tavsiye aldığını açıkladı.

Daha sonra II. Elizabeth'in "tetkikler" için King Edward VII Hastanesi'nde de bir gece kaldığı ortaya çıktı.

19 Ekim'de Windsor'daki küresel yatırım zirvesi için ev sahipliği yapan kraliçe, o günden beri yüz yüze bir etkinliğe katılmamıştı.