36 bin personel alımı başvuruları başladı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapıyor. İlgili Cumhurbaşkanı kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları ve başvuru süreci ile ilgili aramalar da hız kazandı. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı personel alımı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sözleşmeli 36 bin sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararın detayları araştırılmaya başlandı. Peki, 36 bin personel alımı başvuruları başladı mı? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı şartları neler?

36 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek. Başvuru süreci ise henüz belli değil.

Özel ve genel başvuru şartları, başvuru tarihleri, başvuru yöntemi ve alım yapılacak iller hazırlanacak kılavuzu kapsamında belli olacak.

Buna göre, yıl sonuna kadar uygulanmak üzere, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi.