2021 Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı nasıl olacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi ne zaman?

Sağlık Bakanlığı personel alımı 2021 başvuru değerlendirme sonuçları açıklandıktan sonra, gözler kura çekiminin yapılacağı tarihe çevrildi. 40 bin yeni personelin alınacağına yönelik müjdeli haberi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise branş dağılımına ilişkin ipuçlarını verdi. Söz konusu internet aramalarında ''Sağlık Bakanlığı personel alımı 2021 kura çekimi ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı nasıl olacak?'' sorularına yanıt arayanlar için detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekiliş tarihi heyecanla bekleniyor. 2021 yılı için 12- 16 tarihinde atama için başvuruları alınan personellerin sonuçları kurada belli olacak. 40 bin yeni Sağlık Personeli alım sürecine ilişkin ise branş dağılımı ve detayları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı 2021 kura çekimi ne zaman? Personel alımı branş dağılımı nasıl olacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru değerlendirme sonuçları açıklandı. Bunun ardından adayların gözleri kura çekiminin gerçekleştirileceği tarihe çevrildi. Kura çekiminin ne zaman gerçekleştirileceği beli oldu. Yer ve saat ise Sağlık Bakanlığı'nın internet adresinden ilan edilecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası başvuruları, 12-16 Kasım 2021 tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru değerlendirme sonuçları PBS üzerinden 24 Kasım 2021 Çarşamba 18.00'da açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

Kura çekimi 2 Aralık 2021 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Kura çekiminin yeri ve saati (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı, "40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor. Yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak."

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımı ile ilgili gelişmeleri duyurdu. Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde;

40 bin kişi ile ilgili KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme ile mülakat yapılmadan 30 bin sözleşmeli sağlık personelinin alım süreci başlıyor. Yine mülakat yapılmadan 10 bin sürekli işçi alımı da yapılacak kura ile. Hemşire, ebe, terapist, sağlık fizikçisi vb. alanlarında alım olacak.