2022 Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman yapılacak? Sağlık memuru alımları ne zaman başvurular hangi tarihte başlayacak?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yeni personel alım ilanları yakından takip ediliyor. Sağlık sistemlerinin desteklenmesi ve güçlenmesi kapsamında alımlara ilişkin duyurular için göler Sağlık Bakanlığı internet sayfasına çevrildi. Sağlık Bakanlığı KPSS şartsız personel alım ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler olacak?

Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler Sağlık Bakanlığı'nda güncel iş ilanı duyurularını yakından takipe diyor. 2022 sağlık personeli alımları için başvuru detayları Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sayfası üzerinden paylaşılması bekleniyor. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, sağlık memuru alımı bu yıl yapılacak mı?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ile ilgili açıklama yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımı ile ilgili yaptığı açıklamada Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 sürekli işçi kadrosu için alımların başlayacağı ayı duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden yeni bir duyuru yaptı. Koca yaptığı paylaşımda 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımının yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yeni personel alımına ilişkin duyuruyu yaptı. Koca yaptığı açıklama ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı ve 10 bin sürekli işçi alımının yapılacağını duyurdu. Koca, toplamda 20 bin sağlık personelinin alınacağı duyuruda şartları ve başvuru detaylarını yayınladı.

10 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuruları ile ilgili ayrıntıları da paylaştı. Koca yaptığı paylaşımda, "KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildi." ifadelerine yer verdi.

Buna göre 5.175 Hemşire, 800 Ebe ve 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi alımı yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI 10 BİN SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI

Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları 15 Mart 2022 - 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden olacak. Toplamda temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere 10 bin sürekli işçi alımı yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 SÖZLEŞMELİ sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun.' dedi. Başvuru detayları açıklandıkça haberimiz içerisine eklenecektir.

20 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığa 30.000'i sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 BİN POZİSYON/ KADRO ihdası yapıldı. 20.000 sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ. 40 bin sözleşmeli personel alımında 10.348 HEMŞİRE, 1.600 EBE VE 6.604 SAĞLIK TEKNİSYENİ/ SAĞLIK TEKNİKERİ ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri başvuruları aralık ayında tamamlandı.