Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ne zaman? 20222 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı yapacak. Karar Başkan Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazate'de yayımlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı yapacağını Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan yönetmelikte; bakım, onarım, güvenlik, koruma, temizlik gibi meslek kollarında alımlar yapılacak. Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

SAĞLIK BAKANLIĞI 10 BİN İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Tüm il ve ilçelerinde görevlendirilmek üzere, en az ilkokul mezunu her vatandaşın KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapabileceği personel alımı için başvuruların mart ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

Konuya dair resmi bir kılavuz yayımlanmadı. Detaylar geldikçe haberimizin içerisinde yer alacaktır.

RESMİ GAZETE'DE YÖNETMELİK YAYIMLANDI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışacak personellerin istihdamına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin bazı maddeleri şunlar;

MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe geçici 9 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 10 uncu madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2022 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlan haiz yedek adaylar işe alınır."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.