'Saçım Saçın Olsun'

11 yaşındaki erkek çocuğu Güçlü Bilge Asilhan, 5 yıldır uzattığı saçlarını kanser tedavisi sırasında saçları dökülen yaşıtlarına destek için 'Saçım Saçın Olsun' projesine bağışladı.

ONLARIN İHTİYACI DAHA ÇOK

Antalya Manavgat’ta oturan 6'ncı sınıf öğrencisi Güçlü Bilge Asilhan, bir gün televizyon izlerken kanser tedavisi gören çocukların kemoterapi nedeniyle saçlarının döküldüğünü gördüğünü belirtti. Güçlü Bilge, "Ben de anneme söyledim, ondan sonra saçımı kestirmeye karar verdim. Oradaki çocukların benden daha çok ihtiyacı var" dedi.

ROBOTİK TAKIMIYLA ÖDÜL KAZANDILAR

Babasıyla kuaföre gittiklerini ve saçlarını kestirdikten sonra 'Saçım Saçın Olsun' projesine gönderdiklerini söyleyen Güçlü Bilge, herkesi projeye katılmaya davet etti. Manavgat Halk Eğitimi Merkezi'nin robotik takımında olduğunu belirten Güçlü Bilge, Robotik Robotex yarışmasında "Jüri Özel Ödülü” kazandıklarını ifade etti.

AYNI ZAMANDA TEKNOLOJİK BİR DAHİ

R ve small basic bilgisayar yazılım dillerini bildiğini de aktaran Güçlü Bilge Asilhan, "Birçok proje yaptım. Mesela kartı gösterdiğinde kapı açılıyor, elini çırptığında ışığı yakıp söndürme gibi birçok proje geliştirdim" dedi.