Sabah namazının kazası nasıl kılınıyor? Sabah namazının kazası ne zaman kılınır, saat kaça kadar?

Sabah namazına için uyanamayan bu sebeple namazını kaçıran vatandaşlar sabah namazının kazasının nasıl kılındığına dair araştırmalar yapıyor. 5 vakit farz namaz arasında yer alan sabah namazı, 2 sünnet ve 2 farzdan oluşmaktadır. Sabah namazının kazası ne zaman kılınır, saat kaça kadar? Sabah namazının kazası nasıl kılınıyor?

Sabah namazının kazası hakkında detaylar merak konusu oldu. Vakit namazlardan olan sabah namazı, 2 sünnet ve 2 farz olmak üzere toplamda 4 rekattır. Peki, Sabah namazının kazası ne zaman kılınır, saat kaça kadar? Sabah namazının kazası nasıl kılınıyor? İşte konuya dair detaylı bilgiler...

SABAH NAMAZININ KAZASI NE ZAMAN KILINIR, SAAT KAÇA KADAR?

Sabah namazının farzını kılarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kerahat vakitlerine dikkat edilmesi olmaktadır. Sabah için, güneşin doğmasından sonra kerahat vakti girer ve bu süre ise 45 dakikalık bir zaman dilimidir. Kerahat vakitleri girdiğinde sadece sabah namazı kazası değil hiç bir namazın kılınmaması gerekir. Kerahat vakitleri ise; güneş doğduktan 45 dakika sonra ve güneş batmadan 45 dakika önceki vakitler olup bunun beraberinde güneşin tam tepede olduğu zaman da kerahat vakti olup bu süreçlerde hiç bir namaz kılınmaz.

SABAH NAMAZININ KAZASI NASIL KILINIYOR?

Kaçırılan namazların sadece farzı kılınır. 4 rekat olan sabah namazının yalnızca 2 rekat farzı kılınarak kazası yapılmış olur. Sabah namazının kazasını kılarken ' niyet ettim Allah rızası için kılamadığım sabah namazının kazasını kılmaya' diye niyet ederek namaza durulur.