Rusya ordusunu ''ağ merkezli komuta'' ile savaşa hazırlıyor

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin, Ukrayna gerilimi öncesi silah platformlarını askeri bir cihazla birbirine bağlayarak ağ merkezli yapıya geçmeye hazırlandığı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Rus ordusu silah platformlarını askeri bir cihazla birbirine bağlayarak ağ merkezli savaşa hazırlanıyor.

Akşam.com.tr'nin RIA Novosti'den aktardığı habere göre, askeri kaynaklar devlet destekli Sozvezdie tarafından geliştirilen birleşik taktik kontrol sistemi ile, komutanın "bir bütün olarak savaş alanı ve bireysel savaş birimlerinin durumu hakkında maksimum bilgi" almasını sağlayan ağ merkezli bir yapıya geçileceğini belirtti.

Sistem, tek bir bilgi ağı oluşturarak ordunun farklı bileşenleri arasında neredeyse gerçek zamanlı veri alışverişini mümkün kılıyor.

RIA Novosti'ye konuşan bir kaynak, hazırlıktaki kitin "oluşturma komutasını, keşif ekipmanını, zırhlı araçları, topçuları, hava savunma sistemlerini, insansız hava araçlarını ve ayrıca keşif ve saldırı sistemindeki personel birimlerini birleştirdiğini" açıkladı.

UKRAYNA GERİLİMİ ÖNCESİ

Başka bir kaynak, ordunun Vistül tümeni sistemle donattığını ve onu T-14 Armata ve T-90M tankları, MSTA-C kundağı motorlu topçu, Tosochka alev makinesi ve T-90M tankları gibi bir dizi platforma yerleştirdiğini açıkladı.

Tor ve Buk-M3 uçaksavar füze sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli iletişim araçları ve mobil komuta noktalarının da bununla donatıldığını sözlerine ekledi.

Rus ordusunda yapılan bu güncellemelerin Ukrayna ile gerilen ve tüm dünyanın gözlerini üzerine çevirdiği bir ortamda gelmesi dikkati çekti.