2022 RAMAZAN BAYRAMI hangi günler? Ramazan ayı ne zaman?

Ramazan Bayramı tarihleri merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde 3 ayların başlaması ile birlikte oruç ibadetinin yerine getirileceği Ramazan ayı için de geri sayım başlamış oldu. Yeni yılın ilk dini bayramı olan Ramazan Bayramı'nın hangi ay ve günlerde kutlanacağı araştırılıyor. Peki, Ramazan ayı ne zaman, hangi tarihlere denk geliyor?

2022 Ramazan ayı ve bayram tarihleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mübarek 3 ayların başlaması ile birlikte bu ayların sonuncusu Ramazan ayı için de geri sayım başladı. Vatandaşlar bu yıl oruç ibadetinin hangi gün başlayacağını ve bayram tatilinin hangi günlere denk geldiğini merak ediyor. Peki, Ramazan ayı ne zaman, hangi tarihlere denk geliyor?

2022 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyaneti İşleri Başkanlığı'nın 2022 dini günler takvimine göre bu yıl Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. İlk oruç bu tarihte tutulacak. 27 Nisan 2022 Çarşamba günü Kadir Gecesi idrak edilecek. 11 ayın sultanı Ramazan 1 Mayıs 2022'de sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI 2022 NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar

Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Bayram arife günü ile birlikte 3.5 gün sürüyor. Ancak arife, pazar gününe denk geliyor. Bu nedenle bayram tatili hafta sonu tatili ile birlikte toplam 5 gün sürecek. Bayram sonrası Perşembe ve Cuma günleri için herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Bu günlerin de dahil edilmesi halinde bayram tatili 9 güne çıkabilir. Konu ile ilgili gelişmeler olması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.