Putin'den “Korsan taksicilik yaptım” açıklaması… Rusya Devlet Başkanı'nın sözleri mesaj olarak algılandı

Rusya Devlet Başkanı Putin ülkesinin yakın tarihini konu alan bir belgesele demeç verdi. Başkan, Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla ortaya çıkan ekonomik sıkıntılardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, o dönem korsan taksicilik yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, komünist yönetimin çöküşünden sonra kaçak yollardan taksi şoförü olarak çalıştığını söyledi.

Aksam.com.tr'nin BBC News'ten aktardığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazar günü yayınlanan "Rusya, En Yeni Tarih" adlı bir belgeselde 1991'de Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra gelirini desteklemek için taksi şoförü olarak çalışmak zorunda kaldığını açıkladı.

Bazen fazladan para kazanmak zorunda kaldığını belirten Putin "Yani, özel şoför olarak araba ile ekstra para kazanmanın yollarını aradım. Dürüst olmak gerekirse, bunu konuşmak hoş değil, ama ne yazık ki durum böyleydi." diye konuştu.

Putin, dağılmayı tarihi Rusya'nın çöküşü olarak nitelendirerek "Sovyetler Birliği adı altında tarihi Rusya'nın parçalanmasıydı" dedi.

Öte yandan Putin'in sözlerinin, eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Ukrayna'ya yönelik niyetleri hakkında spekülasyonları ateşleyebileceği belirtildi.