Putin savaş gemilerini Ukrayna'dan çekti!

Rus donanması Karadeniz'de sürpriz bir hamleye girişti. CNN International, Rusya'nın Karadeniz'deki savaş gemilerini Ukrayna kıyılarından çektiğini bildirdi.

Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'nın nisan ayında Ukrayna'nın ateşlediği füzelerle batırılmasıyla sarsılan Rus donanması, savaş gemilerini Ukrayna kıyılarından 100 kilometre uzağa götürdü.

RUS GEMİLERİ BATTI

Rus ordusu ayrıca, işgal altındaki Ukrayna şehirleri Kırım ve Herson'a kıyı füze sistemleri konuşlandırdı. Ukrayna donanması, Rusların füze ya da insansız hava aracı saldırısından korktukları için savaş gemilerini Karadeniz'in içlerine kadar çektiklerini belirtti. Mart ayı ortasında Rus donanmasına ilk büyük darbeyi indiren Ukrayna ordusu, Azak Denizi kıyısındaki Berdyansk Limanı'nda bir Rus savaş gemisini vurdu. Rusya'nın büyük çıkarma gemisi Orsk'un sulara gömüldüğü açıklandı, daha sonra ise batırılan geminin Rusya'nın büyük savaş gemilerinden Saratov olduğu aktarıldı. Orsk patlamalarda ağır hasar alırken, Caesar Kunikov ve Novocherkassk gibi çıkarma gemileri de hasar gördü.

RUS BÜYÜKELÇİ SALONU TERK ETTİ

ABD'nin New York kentinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumunda Rusya'nın BM Büyükelçisi Vassily Nebenzia, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in suçlamaları üzerine oturumu terk etti. Michel Rusya'nın gıda arzını gelişmekte olan ülkelere karşı 'bir silah gibi' kullandığını söyledi, Rusya'yı gıda krizine yol açmakla suçladı. Bu sözlerin üzerine Nebenzia toplantıyı terk etti.

ABD YAPIMI M777 OBÜSLER İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da devam eden askeri harekatta Rus topçularının Norveç tarafından tedarik edilen 155 milimetrelik topçu silahı M109A3 ile ABD yapımı M777 tipi 2 obüsü imha ettiğini belirtti.

'NATO TATBİKATINI YAKINDAN İZLEYECEĞİZ'

Kremlin Sözcüsü Peskov, bu ay Türkiye'de gerçekleştirilecek NATO tatbikatıyla ilgili soru üzerine üzerine "Rusya Türkiye'nin NATO üyesi olduğunun farkında, fakat Rusya Savunma Bakanlığı böyle eylemleri yakından izliyor" açıklaması yaptı.