Prens Harry'nin İçişleri Bakanlığı'na açtığı davaya damga vuran sözler: 'Ailesine dönmek istiyor'

Kraliyetteki görevlerinden vazgeçerek eşi Meghan Markle ile Amerika'ya yerleşen Prens Harry, ülkesinin İçişleri Bakanlığı'na dava açmıştı. O davanın duruşmasına, Harry'nin ailesine dönmek istediği iddiası damgasını vurdu.

Evlendikten sonra eşi Meghan Markle ile birlikte kıdemli kraliyet ailesi üyesi görevlerini bırakarak Amerika'ya yerleşen Prens Harry'nin, ülkesi İngiltere'nin İçişleri Bakanlığı'na açtığı davanın duruşması görüldü. Görevlerinden istifa edince resmi polis koruması hakkı elinden alınan Prens Harry bunun üzerine, kendisi veya ailesi Londra'ya gittiğinde polis koruması verilmesini talep etmişti ancak bu talepleri artık ailenin bir üyesi olmadıkları için geri çevrilmişti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; söz konusu davanın duruşmasında Harry'i savunan Shaheed Fatima'nın sözleri dikkat çekti. Fatima, "Harry'nin ailesini ve arkadaşlarını görmek, yüreğine çok yakın bulduğu hayır kurumlarına desteğini sürdürmek istediğini söylemeye gerek yok. Burası onun evi ve her zaman da öyle kalacak" dedi.

Prens Harry'nin avukatları tarafından, her ne kadar kraliyet ailesi içerisindeki rolü değişse de onun bir kraliyet üyesi olmayı sürdürdüğü belirtildi.