''Pozitif ayrışarak %5'in üzerinde büyüyeceğiz''

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Türkiye'nin, dünyadaki negatif konjonktürden pozitif ayrışacak potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Bu yıl da pozitif ayrışarak yüzde 5'in üzerinde büyüyeceğiz” dedi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Tekirdağ İş İnsanları ve Bankacılık Sektörü İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üretim kalite ve kapasitesinin çok iyi durumda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

TEDARİK ÜLKEMİZE KAYDI

"Sanayide kapasite kullanım oranı yüzde 75-76 civarında. Pandemi sonrası dünya ticaret hacmine bakıldığında tedarik zincirinin ülkemize kaydığını net olarak görüyoruz. 1 milyar doların üzerinde 48 adet ürün üretiyoruz ve bunu 46 ülkeye satıyoruz." Yenilenebilir enerji projelerini kredilendirmeye devam edeceklerini belirten Çakar, tarıma da çok önem verdiklerini kaydederek, salgının gıda ve tarımın milli ve stratejik bir mesele olduğunu gösterdiğini söyledi. Çakar, bankalarla reel sektörün aynı ekosistemin parçaları olduğunu belirterek, "Bizim kazandığımız, sizin kaybettiğiniz bir ekosisteminin ne ülkeye ne de kimseye faydası var" dedi.

REEL SEKTÖRÜN YANINDAYIZ

Çakar, şöyle konuştu: "Yatırım, üretim ve ihracat yapmak, katma değer yaratmak, büyümek ve bunun sonucunda da istihdam sağlamak zorundayız. Sektör olarak büyümeye katkı vermeye ve sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz."