Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) alımları ve başvuru tarihleri milyonlarca kişinin yakından takip ettiği konular arasında. mniyet Teşkilatının polis ihtiyacını karşılamak için Polis Akademisi'ne bağlı olarak görev yapan POMEM için her yıl belli şartlarda öğrenci adayları alınmaktadır. Peki 29. dönem POMEM başvuru tarihleri belli oldu mu, şartları nedir?
2022 polis alımları için gözler resmi açıklamaya çevrildi. 29. Dönem POMEM alımları ön başvuru, mülakat sınavı ve fiziki parkur sınavı gibi aşamalardan oluşacak. Bilindiği üzere POMEM'e girişler sınavla yapılmaktadır ve burada verilen eğitimin sonunda başarılı bulunan kişiler polis memuru olarak atanarak, göreve başlamaya hak kazanırlar.
POMEM, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nin kısaltmasıdır. POMEM'ler, önlisans ya da lisans mezunu olup, farklı bölümlerde eğitim görmüş kişilerin başvuruları sonucunda polislik eğitimi alarak polis memuru olarak atanması için kurulmuş okullardır. POMEM alımlarında lise başvurusu kabul edilmemekte olup KPSS sınavından belirli puan alma şartı aranmaktadır.
29. DÖNEM POMEM BAŞVURUSU NE ZAMAN?
Polis Akademisi Başkanlığı 29. dönem POMEM başvuru tarihlerini henüz yayınlamadı. Yeni POMEM ilanının da yıl sonunda açıklanması tahmin ediliyor.
POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
T.C. vatandaşı olmak.
Lisans ya da ön lisans mezunu olmak. Ya da bunlara denk olduğu Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan, ön lisans ve lisans mezunları için belirlenen barajın üzerinde puan almış olmak.
Giriş sınavının yapıldığı yılın son günü itibariyle, 30 yaşına gelmemiş olmak.
Kadın adayların 162, erkek adayların ise 167 cm'den daha kısa boylu olmamak.
Beden kitle endeksi 18 ila 27 arasında bulunmak.
Silah taşıma ya da kullanmaya engel olacak hukuki bir engel bulunmamak.
Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlıkla ilgili koşulları sağlamak.
Polis adayının kendisinin ya da eşinin bir yıl ya da daha uzun süreli hapis cezası almamış olması.
Başvuru tarihinde herhangi bir siyasal partiye ya da siyasal partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
Alkol, uyarıcı madde ya da uyuşturucu madde kullanımı gibi nedenlerle tedavi görmüş ya da görüyor olmamak.
Kamu haklarından yoksun durumda olmamak.
Sağlık Yönetmeliği hükümleri haricindeki bir nedenden dolayı, polis eğitim kurumlarından atılmamış olmak.
Erkek adaylar için, eğitimin başlangıç tarihinde askerlik vazifesi altında bulunmamak.