Sadece 10 saniye bulanlar IQ'sunun 105 ve üstü olduğunu ispatlıyor! Plajdaki balığı süre bitmeden bulabilir misin?

Optik illüzyonlar algınıza meydan okuyan ve gözlem becerilerinizi teste tabi tutan görüntülerdir. Üç tür optik yanılsama vardır. Bunlar gerçek, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlardır. Bu testlerin asıl güzelliği, kullanıcının dikkatini çekmesi ve zihinsel egzersiz yaptırmasıdır. Bu tarz egzersizlerin düzenli olarak uygulanmasının konsantrasyon ve gözlem becerilerini geliştirdiği gözlemlenmiştir. Peki, gözlem yeteneklerinizi test etmek ister misiniz? O halde hemen bu optik yanılsama testini deneyin.

Plajdaki balığı süre dolmadan bulabilir misin? Sadece 10 saniye bulanlar IQ'sunun 105 ve üstü olduğunu ispatlıyor. Bu testin ilk amacı, sahilde gizlenmiş bir balığı bulmaktır. Balık bu görüntüde herhangi bir yerde olabilir ve keskin gözlem becerisine sahip biri onu hemen fark edebilir. İlk başta kolay görünüyor olabilir. Ancak renkler birbirine o kadar yakın kullanılmış ki katılanların yalnızca %2'si çözümü bulmayı başardı. Şimdi hep birlikte sahildeki balığı aramaya başlayabiliriz.

PLAJDAKİ BALIĞI BULABİLİR MİSİN?

Yeni bir şey fark edip etmediğinizi görmek için görüntüyü bir kez daha hızlıca taramaya başlayabilirsiniz.

İPUCUNUZ GELDİ

Bir ipucuna mı ihtiyacınız var? O halde plajdaki şezlonglara dikkatlice biraz daha dikkatli bakmanızı öneriyoruz.

İŞTE CEVAP GELİYOR

Cevabı vermeden önce, balığı gören kullanıcıları alkışlamak istiyoruz. Mükemmel bir iş çıkardınız. Şimdi cevap geliyor.

ZİHİN GELİŞTİRMEDE SON DERECE ÖNEMLİ

Bilmeceler veya görsel meydan okumalar zihnimizi çalıştırmamıza, eğlenmemize ve duyularımızı, özellikle vizyonu test etmemize ve aynı zamanda bilişsel yeteneklerimizi kullanmamıza yardımcı olan oyunlardır.